ODLIČAN SPEED SCORE: Kontinuirana ulaganja su se isplatila | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ODLIČAN SPEED SCORE: Kontinuirana ulaganja su se isplatila

Autor Krunoslav Ćosić

Mobilna mreža Hrvatskog Telekoma najbrža je i najbolja petu godinu zaredom u Hrvatskoj

 Ookla Sppedtest.jpg Izvor: Speedtest

Ookla je mobilnu mrežu Hrvatskog Telekoma ponovo, peti put, proglasila najboljom, a HT-ovci su se okitili s vrijednim priznanjima.

Osvojili su nagrade Ookla Speedtest Awards za najbolju mobilnu mrežu (Best Mobile Network), najbržu mobilnu mrežu (Fastest Mobile Network) i za najbolju mobilnu pokrivenost u Hrvatskoj (Best Mobile Coverage). Analiza podataka Ookla Speedtest Intelligence napravljena je za razdoblja Q1-Q2 2019, 2020, 2021, Q1-Q4 2022 i Q1-Q2 2023.

Nagrade su rezultat šestomjesečnog dubinskog istraživanja tijekom kojeg je Ookla analizirala više od 244 tisuće testova koje su korisnici sami pokrenuli na mobilnim aplikacijama Speedtest za operativne sustave iOS i Android, kao i rezultat više od 214 milijuna skeniranja na 187.732 lokacija svih mobilnih operatora u Hrvatskoj.

 Ookla.jpg Izvor: Ookla

Mobilna mreža Hrvatskog Telekoma ostvarila je najbolji Speed Score rezultat od 120,91 što je 24-postotno poboljšanje u odnosu na rezultat ostvaren tijekom zadnjih šest mjeseci 2022. godine te ujedno i najbolji ikad Speed Score rezultat testiranja svih generacija mobilnih mreža u Hrvatskoj.

Ponovo su ostvarili i najbolji Coverage Score rezultat dodatno učvršćujući svoju lidersku poziciju i u ovom segmentu. Povijesno najbolji rezultati izravan su odraz dodatnog unaprjeđenja kvalitete mreže i najboljeg korisničkog iskustva koje HT pruža.

S obzirom na ulaganje od 135,3 milijuna eura čime je Hrvatski Telekom osvojio najveći udio radio frekvencijskog spektra na ovogodišnjoj aukciji i učvrstio vodeću poziciju u sva tri pojasa, HT će korisnicima nastaviti osiguravati najkvalitetniju mobilnu uslugu i najbolje korisničko iskustvo tijekom sljedećih 15 godina.

 Boris Drilo 2, foto Matej Grgić_tportal.jpg
Boris Drilo
Izvor: Matej Grgić

„Nakon HAKOM-ovog istraživanja s početka ove godine svjedočimo još jednoj potvrdi kvalitete vodećeg statusa naše mobilne mreže. Naša kontinuirana ulaganja, izgradnja i proširenje područja pokrivanja gigabitne 5G mreže vrlo jasno utječu na rast Speed Score rezultata, što se ogleda u povećanju kvalitete i brzine pristupa uslugama mobilnog interneta za naše korisnike. Ovo je ujedno i veliko priznanje za angažman naših zaposlenika na projektiranju, izgradnji, razvoju i optimizaciji svih sastavnica mobilne mreže“, izjavio je Boris Drilo, član Uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije Hrvatskog Telekoma.

Saznali smo i kako u ovom trenutku u HT-ovoj mreži 5G telefoni čine 22,08% udjela, a maksimalne brzine prijenosa podataka u downloadu koje se postižu su do 1,8 Gb/s.

 Boris Drilo, foto Matej Grgić_tportal.jpg
Boris Drilo
Izvor: Matej Grgić

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI