NOĆNA MORA SVAKOG RODITELJA: Dijete potrošilo 64.000 dolara na igrice | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NOĆNA MORA SVAKOG RODITELJA: Dijete potrošilo 64.000 dolara na igrice

Autor Igor Martić

13-godišnja Kineskinja potrošila je popriličan iznos obiteljske ušteđevine

 Dijete Kina Kineskinja djevojcica igre pametni telefon igrice.jpg Izvor: Kian Khoon Tan / Alamy / Alamy / Profimedia

Mobilne igre su prava zaraza, na najgori mogući način shvatila je majka 13-godišnje djevojčice iz kineske pokrajine Henan. Dijete je u razdoblju od četiri mjeseca potrošilo obiteljsku ušteđevinu na mobilne igre, za sebe i svoje kolege.

Za plaćanja je djevojčica koristila kreditnu karticu svoje majke. Što je najgore, pažljivo je izbrisala sve podatke o transakcijama tako da majka nije odmah niti mogla shvatiti što se događa. Kad je majka saznala za njezine postupke bilo je prekasno - od 449.500 juana (64.000 američkih dolara) ostalo je samo pola juana, piše kineski tisak.

Sve se događalo od siječnja do svibnja ove godine. Dijete je potrošilo 120.000 juana (17.000 USD) za kupnju igrica, 210.000 juana za kupnju unutar igrica i 100.000 juana za kupnju igara za najmanje deset svojih prijatelja, saznao je djevojčin otac nakon što ju je ispitao o izdacima.

 Dijete pametni telefon  (2).jpg Izvor: Alamy / Alamy / Profimedia

Djevojčičina majka Wang saznala je za krađu kartice kada je djetetova učiteljica izrazila zabrinutost zbog pretjeranog korištenja telefona njezine kćeri tijekom nastave. Sugerirala joj je da bi dijete moglo imati problema s online igricama koje se plaćaju. Wang je provjerila iznos na svom bankovnom računu i otkrila da joj je ostalo samo 0,5 juana (0,07 USD).

Debitnu karticu dijete je pronašlo kod kuće te je podatke lako povezala sa svojim pametnim telefonom. Ideja za takvo nešto došla je iz komunikacije s majskom koja joj je rekla da upotrijebi lozinku s kartice, ako joj zatreba novac kada joj roditelji nisu bili u blizini.

Kina ima najveći postotak ovisnika o igranju igara u svijetu, a slijede Saudijska Arabija i Malezija, pokazuje izvješće Sveučilišta McGill iz 2022. koje je proučavalo ovisnost o pametnim telefonima među 34.000 ljudi u dobi od 15 do 35 godina u 24 zemlje, uključujući SAD i Japan.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI