WHATSAPP NAJAVIO KANALE: Za primanje važnih ažuriranja | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

WHATSAPP NAJAVIO KANALE: Za primanje važnih ažuriranja

Autor Krunoslav Ćosić

Novi privatni jednosmjerni alat channels nova je značajka

 WhatsApp.jpg Izvor: Shutterstock

WhatsApp je upravo otkrio kanale, novu značajku u razvoju koja korisnicima omogućuje primanje važnih ažuriranja od ljudi i organizacija na privatan i pouzdan način. Ova značajka je u razvoju i bit će objavljena u budućem ažuriranju WhatsApp beta za Android, iOS i stolno računalo.

S kanalima WhatsApp razvija pouzdan i privatan način primanja važnih ažuriranja od pojedinaca i organizacija koje su vam važne. Istu objavu podijelio je i Mark Zuckerberg na Facebooku, otkrivši da počinju puštati kanale u Singapuru i Kolumbiji.

Kanali su dostupni putem namjenske kartice pod nazivom Ažuriranja, odvojene od uobičajenih chatova, omogućujući neograničenom broju korisnika da praktično prate svoje željene kanale.

Administratori kanala mogu sa svojim pratiteljima dijeliti različite sadržaje kao što su tekst, fotografije, videozapisi, naljepnice i ankete. Ova će se značajka pokazati vrijednom za razne svrhe, od dijeljenja novosti o hobijima i sportskim timovima do primanja vijesti od lokalnih dužnosnika i još mnogo toga.

 WhatsApp kanali channels.jpg Izvor: Wabetainfo

S nadolazećim imenikom koji se može pretraživati WhatsApp korisnicima olakšava pronalaženje i praćenje kanala koji su u skladu s njihovim interesima. Kao administrator, WhatsApp potvrđuje da vaš telefonski broj i profilna fotografija ostaju skriveni od pratitelja, čime se osigurava da su vaši osobni podaci uvijek zaštićeni.

Slično tome, telefonski brojevi pratitelja neće biti otkriveni administratorima ili drugim pratiteljima. Osim toga, odabir koga ćete pratiti potpuno je privatan, što korisnicima omogućuje potpunu kontrolu nad njihovim sudjelovanjem, piše WAbetainfo. Zbog toga su kanali označeni kao privatni alati za emitiranje informacija.

WhatsApp će pohraniti povijest kanala na svoje poslužitelje do 30 dana, a razvijaju nove alate kako bi ažuriranja još brže nestala s uređaja. Administratori će imati izbornu značajku za blokiranje snimaka zaslona i prosljeđivanja sa svojih kanala.

Administratori će također imati na izbor učiniti svoj kanal vidljivim u imeniku ili ga ostaviti skrivenim. Iako kanali nisu end-to-end enkriptirani prema zadanim postavkama, WhatsApp istražuje mogućnost uvođenja end-to-end enkriptiranih kanala u budućnosti za ograničenu publiku, posebno za organizacije poput neprofitnih ili zdravstvenih ustanova.

WhatsApp kanali (channels) će biti dostupni svima u budućem ažuriranju WhatsApp beta za Android, iOS i desktop. WhatsApp planira isprva pokrenuti kanale u Kolumbiji i Singapuru s nekim partnerima i odabranim organizacijama kako bi poboljšao korisničko iskustvo.