VRIJEME JE ZA KRAJ PRIČE: YouTube ukida Stories | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

VRIJEME JE ZA KRAJ PRIČE: YouTube ukida Stories

Autor Ivan Vukić

Uklonit će mogućnost dodavanja novih priča 26. lipnja 2023.

  Izvor: Youtube

YouTube, koji je u vlasništvu Googlea, najavio je da će se video značajka Stories samo za mobilne uređaje početi ukidati u lipnju, pri čemu tvrtka pokušava potaknuti kreatore sadržaja na kratke forme i alternative zajednici.

Stories su videozapisi kratke forme s rokom trajanja od sedam dana koji su dostupni korisnicima s više od 10.000 pretplatnika. Značajka je pokrenuta 2018. sa sadržajem predstavljenim u sličnom formatu kao privremeni videozapisi na platformama uključujući Snapchat i Instagram.

U obavijesti za korisnike, prenosi Mobile World Live, YouTube je objasnio da će ukloniti mogućnost dodavanja novih priča 26. lipnja 2023., a postovi koji su već objavljeni na taj datum nestaju čim isteknu.

  Izvor: YOUTUBE CREATORS

Stories "odlazi" kako bi dao prioritet "ključnim značajkama" na platformi, a to su kratki filmovi, objave u zajednici, dugotrajni sadržaj i usluga emitiranja uživo. YouTube je gurnuo svoju opciju Shorts i objave zajednice specifične za publiku kao glavne alternative za korisnike priča.

"Među kreatorima koji koriste i postove [zajednice] i priče, postovi u prosjeku privlače višestruko više komentara i lajkova u usporedbi s pričama", dodaje se, dok se primjećuje novačenje pretplatnika, 60-sekundna ograničena usluga Shorts nadmašila je svoju uslugu koja će uskoro biti ugašena.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI