NAKON UKIDANJA ZABRANE CHATGPT-A: Italija će držati AI pod kontrolom | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NAKON UKIDANJA ZABRANE CHATGPT-A: Italija će držati AI pod kontrolom

Autor Davor Dakić

Započinje proces preispitivanja utjecaja generativne umjetne inteligencije

  Izvor: Profimedia

Talijanska agencija za zaštitu podataka navodno je naznačila da će pojačati nadzor nad sustavima umjetne inteligencije koji rade u zemlji, nakon što je prisilila ChatGPT koji podržava Microsoft da izvrši promjene kako bi postao usklađen s pravilima o privatnosti nakon privremene zabrane.

Agencija Garante zabranila je ChatGPT u ožujku i pokrenula istragu o sumnjama narušavanja privatnosti, koristeći odredbe GDPR-a, što je rezultiralo da je razvojni programer platforme OpenAI napravio promjene kako bi ponovno postigao usklađenost.

 ChatGPT.jpg Izvor: Shutterstock

Član uprave Garante Agostino Ghiglia rekao je Reutersu da agencija sada planira provesti opsežnu reviziju generativnih i strojnih aplikacija AI-ja, jer želi "razumjeti rješavaju li ovi novi alati probleme povezane sa zaštitom podataka i usklađenošću sa zakonima o privatnosti".

Ghiglia je rekao da je također započeo proces regrutiranja tri savjetnika za umjetnu inteligenciju dok agencija uglavnom zapošljava ljude s pravnim iskustvom jer želi koristiti pravni okvir za rješavanje prijetnji koje proizlaze iz brzog razvoja tehnologija.

 Umjetna inteligencija artificial intelligence AI (6).jpg Izvor: Pexels

U svom ispitivanju ChatGPT-a agencija se pozabavila problemima koji se temelje na mogućim kršenjima zakona o privatnosti, prenosi Mobile World Live, a Farante napominje da bilo koji drugi put nije moguć jer će vjerojatno trebati godine dok potencijalno novo zakonodavstvo za reguliranje umjetne inteligencije stupi na snagu.

Dok je Garante brzo krenuo s ovom regulativom druge zemlje tek sada započinju proces preispitivanja utjecaja generativne umjetne inteligencije, među kojima su SAD i Velika Britanija.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI