CHATGPT RIVAL: I Alibaba ima konja za AI utrku | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

CHATGPT RIVAL: I Alibaba ima konja za AI utrku

Autor Davor Dakić

Tongyi Qianwen će u početku biti integriran u dva Alibabina proizvoda

 Alibaba zgrada sjediste (4).jpg Izvor: alibabagroup

Alibaba Group je predstavila vlastiti generativni AI model koji je obećala uvesti u svoj ekosustav aplikacija i poslovanja, u namjeri da se suprotstavi nedavnim dostignućima na tom polju tehnoloških divova Microsofta i Googlea.

Iz Alibaba Clouda su izjavili da će njihov jezični model, nazvan Tongyi Qianwen, u početku biti integriran u dva proizvoda: aplikaciju za razmjenu poruka na poslu DingTalk i glasovnog asistenta Genie, piše Mobile World Live. Korisnici prvog mogu koristiti sustav za sažimanje bilješki sa sastanka, pisanje e-pošte, pa čak i generiranje poslovnih prijedloga.

Tongyi Qianwen bit će integriran u sve poslovne aplikacije diljem Alibabinog ekosustava u bliskoj budućnosti kako bi se dodatno poboljšalo korisničko iskustvo, od poslovne komunikacije, inteligentne glasovne pomoći, e-trgovine, pretraživanja do navigacije i zabave. S mogućnostima kineskog i engleskog jezika, model će prvo biti implementiran na DingTalku, Alibabinom radnom mjestu za digitalnu suradnju i platformi za razvoj aplikacija, i Tmall Genie, dobavljaču pametnih kućanskih uređaja koji podržavaju IoT.

 Alibaba AI (3).jpg Izvor: alibabagroup

Planiraju otvoriti model klijentima kako bi mogli graditi velike jezične modele dok se posvećuju integraciji u cijeloj tvrtki, komunikaciji, inteligentnoj glasovnoj pomoći, e-trgovini, navigaciji i aplikacijama za zabavu.

Tvrtka je rekla da je model umjetne inteligencije osmišljen kako bi pomogao tvrtkama da poboljšaju korisničko iskustvo u bliskoj budućnosti dok će kupci i programeri dobiti pristup stvaranju prilagođenih značajki umjetne inteligencije na troškovno učinkovit način.

Daniel Zhang, glavni izvršni direktor Alibaba Grupe, objasnio je da je industrija dosegla "tehnološki prijelomni trenutak" vođen generativnom umjetnom inteligencijom i oblakom, pri čemu su poduzeća u svim sektorima počela "prihvaćati transformaciju inteligencije".

Potez slijedi Baidu s Erniejem i SenseTime sa SenseChatom, ali početni testovi ovih sustava pokazuju kako će proći dosta vremena prije nego što mogu sustići ChatGPT", rekao je dr. Richard Windsor na svom Radio Free Mobile blogu.

 Alibaba zgrada sjediste (2).jpg Izvor: alibabagroup

"Ovo je vjerojatno zbog činjenice što nisu radili na ovome tako dugo kao OpenAI, Google i ostali, a također i zbog ograničenijeg skupa podataka."

Zanimljivo je da je nedugo nakon Alibabinog predstavljanja Kineska uprava za kibernetički prostor objavila nacrt pravila u kojima se upozorava da bi se generativne AI usluge trebale pridržavati temeljnih socijalističkih vrijednosti kao i širih zakona o sigurnosti podataka i osobnih podataka.

Također je izražena zabrinutost zbog brzog napretka generativnih AI sustava drugdje, s nizom utjecajnih tehnoloških ličnosti koje su pozvale na šestomjesečnu stanku u razvoju, upozoravajući na rizike za društvo.

Microsoft trenutno prednjači s integracijom tehnologije u svoje proizvode nakon velikog ulaganja u OpenAI, kreatora ChatGPT-a. Google je također napravio svoj napredak nakon podrške developera Anthropic.

 Alibaba (1).jpg Izvor: alibabagroup

Pokrenut 1999., Alibaba.com je platforma za globalnu veleprodajnu trgovinu. Opslužuju milijune kupaca i dobavljača širom svijeta. U ponudi imaju stotine milijuna proizvoda u više od 40 različitih glavnih kategorija uključujući potrošačku elektroniku, strojeve i odjeću.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI