BEZ DODATNIH TROŠKOVA: Apple Music Classical je upravo predstavljen | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

BEZ DODATNIH TROŠKOVA: Apple Music Classical je upravo predstavljen

Autor Igor Martić

Aplikacija je dostupna pretplatnicima usluge Apple Music

 Apple Music Classical (2).jpg Izvor: Apple

Apple je danas lansirao Apple Music Classical, potpuno novu samostalnu aplikaciju za streaming glazbe. Iz Applea ističu da će ljubitelji klasične glazbe lako pronaći bilo koju snimku u najvećem svjetskom katalogu klasične glazbe uz potpuno optimizirano pretraživanje.

Glazba je dostupna u najvišoj kvaliteti zvuka te ćete doživjeti mnoge omiljene klasične pjesme na potpuno novi način, uz impresivan Spatial Audio: Omogućeno je pregledavanje stručno odabranih popisa pjesama, dostupne su pronicljive biografije skladatelja i opisi tisuća djela.

Apple Music Classical je ovdje | Apple Music
Izvor: Youtube

Apple Music Classical dostupan je u App Storeu i uključen je bez dodatnih troškova uz gotovo sve pretplate na Apple Music. Kombinacija Apple Music Classical i Apple Music pruža potpuno glazbeno iskustvo za sve, od dugogodišnjih obožavatelja klasične muzike do onih koji je slušaju prvi put.

"Volimo glazbu - to je zapravo ono što mi jesmo - a klasična glazba je osnova za glazbu svih žanrova", rekao je Oliver Schusser, Appleov potpredsjednik za Apple Music i Beats. “Apple Music Classical je namjenska aplikacija koja je izvrsna za stručnjake za klasičnu glazbu kao i za sve koji tek počinju s klasičnom glazbom, s najvećim izborom klasične glazbe na svijetu, najboljim mogućnostima pretraživanja i pregledavanja, vrhunskim iskustvom zvuka uz Spatial Audio i tisuće ekskluzivnih snimaka. Vjerujemo da je ovo najbolje iskustvo streaminga klasične glazbe bilo gdje dostupno, a za nas je ovo samo početak.”

Najveći svjetski katalog klasične glazbe

Apple Music Classical nudi 5 milijuna pjesama te pokriva cijeli spektar - od proslavljenih snimaka do zaboravljenih dragulja. Za početnike, pažljivo odabrani izbor urednika izvrsno je mjesto za početak. Za one koji su bolje upoznati s određenim djelom popis popularnih snimaka aplikacije pruža savršen sljedeći korak. Apple Music Classical također sadrži tisuće ekskluzivnih albuma, uključujući snimke svjetski poznatih orkestara.

 Apple Music Classical (5).jpg Izvor: Apple

Pretraživanje stvoreno za klasičnu glazbu

Klasična djela su vrlo složena. Imaju više stavaka i skladbi, poznata djela imaju stotine snimaka s različitim orkestrima, dirigentima i solistima, a mnogi skladatelji imaju svoje posebne kataloške klasifikacije, od Bachovog BWV do Mozartovog K.

Imajući na umu ove složenosti Apple Music Classical je redizajnirao pretraživanje kako bi odmah isporučio točno ono što korisnici traže koristeći sve kombinacije ključnih riječi, od skladatelja i djela do broja opusa, dirigenta, umjetnika ili instrumenta pa čak i nadimka djela.

Pretraživanje djela otkriva sve njegove snimke plus izvedbu po izboru urednika. A traženje skladatelja prikazuje sva dostupna djela.

 Apple Music Classical (12).jpg Izvor: Apple

Sučelje dizajnirano za klasičnu glazbu

Dok slušatelj nešto sluša ima sve prikazano na prvi pogled: naziv djela, orkestar, dirigent, izvođači koji sudjeluju pa čak i godinu snimanja. Apple Music Classical slušateljima, kroz osobnu biblioteku, omogućuje dodavanje više od albuma, pjesama, popisa za reprodukciju i izvođača - podržava jedinstvene klasične kategorije kao što su djela, skladatelji i snimke.

Najviša audio kvaliteta

Apple Music Classical nudi zvuk bez gubitaka do 24 bita/192 kHz tijekom cijele usluge tako da slušatelji mogu doživjeti nijanse svake izvedbe. U Hi-Res Lossless modu zvuk je tako zapanjujuće oštar i čist da se svaka nota čini dovoljno blizu da je dodirnete.

Uz Spatial Audio s Dolby Atmosom slušateljima su dostupne tisuće snimaka s najboljeg mjesta u koncertnoj dvorani, uronjeni u zvučni krajolik od 360 stupnjeva gdje glazba dolazi iz svih smjerova, uključujući i iznad. Spatial Audio katalog Apple Music Classical dodaje nove albume svaki tjedan jer se legendarne snimke remasteriraju, a suvremene izvedbe bilježe u Spatial Audio.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI