NAKON 17 GODINA POSTOJANJA: Gasi se poznata piratska web stranica | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NAKON 17 GODINA POSTOJANJA: Gasi se poznata piratska web stranica

Autor Smartlife

Zippyshare je najavio da će krajem mjeseca prestati s radom

 Piratstvo filmovi (1).jpg Izvor: Millenius / Alamy / Alamy / Profimedia

Gasi se jedan od omiljenih siteova za dijeljenje piratskog sadržaja. Bilo da redovno ili povremeno preuzimate piratski sadržaj u svojoj plovidbi pod crnom zastavom ste sigurno na raznim forumima nailazili na Zippyshare linkove preko kojih ste mogli preuzeti ono što tražite. Nažalost, svemu jednom dođe kraj, a Zippyshare je sada najavio da će se ugasiti do kraja ožujka 2023.

Ukoliko ne znate, Zippyshare je stranica za besplatno dijeljenje fileova. Lansiran je 2006. godine i već 17 godina je omiljena destinacija mnogih koji su željeli podijeliti fileove putem interneta.

Zbog svoje jednostavnosti odnosno lakoće korištenja ovaj site je brzo postao koristan i za dijeljenje piratskog sadržaja, a primijetili smo da je izuzetno popularan i na domaćim forumima. Upravo zbog toga gašenje Zippysharea također označava gubitak velikog broja piratskog sadržaja koji se dijelio isključivo preko ove stranice.

 zippyshare.jpg Izvor: zippyshare

Obavijest o gašenju Zippysharea prenosimo u cijelosti:

Hej ljudi,

Odlučili smo da na kraju mjeseca ugasimo projekt. Molimo vas da uradite backup svojih važnih fajlova, imate skoro dva tjedna da to učinite. Do tada, sajt će raditi bez ikakvih promjena.

Postoji nekoliko razloga za gašenje:
Od 2006. smo na tržištu u nepromijenjenom obliku odnosno kao sajt za besplatno dijeljenje fajlova koji se financira reklamama. Međutim, sve manje i manje ste nas posjećivali posljednjih godina jer je, diskutabilno, veoma jednostavna formula usluge koju nudimo postajala sve više ustajala. Pretpostavljamo da sve konkurentske kompanije za skladištenje fajlova na tržištu izgledaju bolje, nude bolje performanse i više funkcija. Nikome više ne treba dinosaurus kao što smo mi.
Postoje razne vrste softvera za blokiranje reklama, bilo ugrađene u preglednik, kao njegov dodatak ili su u obliku DNS usluge. Naravno, svi ih koristimo, ali oni oduzimaju kontrolu koju vlasnik ima nad sajtom. Eventualno smo dospjeli u začarani krug - kako bi platili serversku infrastrukturu potrebno je postaviti dodatne reklame, zbog čega su korisnici koristili dodatan softver za blokiranje - i došli smo do točke na kojoj smo danas.
Rast cijene struje. Tijekom prethodnih godinu dana cijena struje se povećala 2,5 puta, što je, zbog velikog broja servera, dovelo do značajnog povećanja troškova koje nemamo način da izbalansiramo.
Postoji još puno manjih razloga, mogli bismo napisati knjigu o tome, ali ju vjerojatno nitko ne bi želio čitati.

Da sumiramo, više nismo u mogućnosti održavati stranicu. Možete nam poslati komentare na [email protected] (vjerojatno ćemo ih sve pročitati, ali ćemo samo na nekoliko odgovoriti).

Hvala vam što ste bili uz nas tijekom godina.
Vidimo se u dubinama interneta. o7

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI