NOVI SNAPDRAGON 7+ GEN 2: Prvi telefoni stižu već ovog mjeseca | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NOVI SNAPDRAGON 7+ GEN 2: Prvi telefoni stižu već ovog mjeseca

Autor Igor Martić

Ovo je do sada Qualcommova najmoćnija serija 7, a evo što plus oznaka donosi u odnosu na prethodnika

 Snapdragon 7+ Gen 2 (4).jpg Izvor: Qualcomm

Novi Snapdragon 7+ Gen 2 nalazi se na vrhu serije 7 uz poboljšanja kao što su 50% bolje procesorske performanse, udvostručene grafičke performanse, dvaput veća AI izvedba. Radni takt je do 2,91 GHz.

Snapdragon 7+ Gen 2 opremljen je središnjom procesorskom jedinicom (CPU) i grafičkom procesorskom jedinicom (GPU) za beskrajnu, briljantnu zabavu. Njegovo brzo, neprekidno 5G igranje i živopisni video visokog dinamičkog raspona (HDR) olakšavaju udobno sjedenje, opuštanje i uživanje u vožnji.

Snapdragon 7+ Gen 2 također se može pohvaliti dvostrukom GPU izvedbom — što je najveći skok serije 7 ikada. Dodali su i odabrane značajke Snapdragon Elite Gaming, poput automatskog sjenčanja s promjenjivom brzinom. Optimizirana je izvedba za vrhunske igre renderiranjem viših razlučivosti uz manju snagu. Riješeno je i pražnjenje baterije u igricama.

 Snapdragon 7+ Gen 2 (3).jpg Izvor: Qualcomm

S lakoćom snimajte zvjezdane fotografije zahvaljujući Qualcomm Spectri 18-bitni procesori signala slike (ISP) hvataju 4000 podataka kamere više nego 14-bitni ISP-ovi, kako bi uhvatili svaki detalj. Čipset podržava pojedinačne snimke od 200 megapiksela i 4K HDR video uz odličan kontrast, duboku crnu boju do noći i svjetlinu na vrhuncu dana.

 Snapdragon 7+ Gen 2 (2).jpg Izvor: Qualcomm

Qualcomm AI Engine može olakšati svakodnevne zadatke i omogućiti neometano odvijanje vaših početnih iskustava. Nadalje, Snapdragon 7+ Gen 2 može se pohvaliti više od dva puta boljim AI performansama i 40% boljim performansama po vatu u usporedbi s prethodnom generacijom.

Video pri slabom osvjetljenju, glatko zumiranje i autofokus samo su neke od značajki koje svojom magijom hvataju vaše najbolje uspomene dosad. Nemate vremena za pospremanje stana prije videopoziva ili vas pozadinski pejzaži ometaju tijekom poziva? Inteligentno zamućenje pozadine, automatsko prebacivanje mikrofona i podešavanje glasnoće uključuju se vrlo brzo tako da vas vide i čuju onako kako vi želite.

 Snapdragon 7+ Gen 2 (1).jpg Izvor: Qualcomm

Snapdragon 7+ Gen 2 također dodaje ključna poboljšanja performansi iz prethodne generacije tako da možete obaviti više i potrošiti manje energije: povećava uštedu energije za dodatnih 13%. A vaš se potencijal udvostručuje s više od 50% boljom izvedbom CPU-a.
Baterija se možete napuniti u tren oka — Qualcomm Quick Charge 5 podiže bateriju vašeg uređaja s nule na 50% za pet minuta ili čak i manje.

Snapdragon X62 5G Modem-RF sustav pruža 5G velike brzine, s brzinama do 4,4 Gbps. Qualcomm FastConnect 6900 Mobile Connectivity System donosi Wi-Fi brzine do 3,6 gigabita u sekundi, preko Wi-Fi 6 i 6E, i može se pohvaliti simultanim dvostrukim pojasom s četiri toka koji vam donosi brzu, stalnu vezu i niske latencija preko Wi-Fi mreže.

Rezultat je igranje s malom latencijom, dijeljenje datoteka, videopozivi i još mnogo toga kako biste bili produktivnima i u pokretu. Xiaomi Redmi i Realme lansirat će prve uređaje sa Snapdragon 7+ Gen platformom već ovog mjeseca.

 Snapdragon 7+ Gen 2 (12).jpg Izvor: Qualcomm

 Snapdragon 7+ Gen 2 (13).jpg Izvor: Qualcomm

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI