AI RIVALSTVO RASTE: Claude je novi digitalni pomoćnik | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

AI RIVALSTVO RASTE: Claude je novi digitalni pomoćnik

Uz ChatGPT javlja se sve veći broj modela umjetne inteligencije

 Anthropic Claude.jpg Izvor: Antrophic

Anthropic, koji podržava Google, lansirao je AI asistenta Claudea kao očiglednog rivala popularnoj konverzacijskoj platformi ChatGPT, budući da je matična tvrtka OpenAI nedavno predstavila nadograđeni jezični model za svoje proizvode GPT-4.

Anthropic je nakon dovršetka testiranja objasnio da Claude čini šire dostupnim, s platformom koja može izvršavati niz zadataka razgovora i obrade teksta putem vlastitog sučelja ili API-ja na svojoj razvojnoj konzoli.

Tvrtka tvrdi da njegova usluga može pomoći u pružanju sažetaka, pretraživanja, kreativnog pisanja, pitanja i odgovora i kodiranja, među ostalim slučajevima upotrebe. Očigledno također može "utjecati na osobnost, ton i ponašanje".

 Quora-final.jpg Izvor: Antrophic

Uz glavni proizvod Anthropic je također razvio i ublaženu, jeftiniju ali bržu verziju pod nazivom Claude Instant.

Anthropic podržava Google, ali tehnološki div također ima vlastitu takozvanu "eksperimentalnu AI uslugu" pod imenom Bard, koju su trećim stranama prošlog mjeseca otvorili za testiranje. Postoje i razni drugi generativni specijalistički i opći sustavi za umjetnu inteligenciju koji su već na tržištu ili su u razvoju, iako je ChatGPT privukao većinu naslova u ovom novonastalom prostoru.

 robinAI.jpg Izvor: Antrophic

Dok je Claude bio službeno predstavljen, ChatGPT u vlasništvu tvrtke OpenAI (koji podržava Microsoft), predstavio je prvu verziju svog najnovijeg AI modela, GPT-4. OpenAI tvrdi da je 82 posto manja vjerojatnost da će novo izdanje odgovoriti na zahtjeve za "nedopuštenim sadržajem" i da je 40 posto veća vjerojatnost da će proizvesti činjenične odgovore od prethodne iteracije, GPT-3.5, prenosi Mobile World Live.

Navedeno je da je GPT-4 "veliki multimodalni model (kroz upite prihvaća i slike i tekst) koji, iako manje sposoban od ljudi u mnogim scenarijima stvarnog svijeta, pokazuje performanse na ljudskoj razini na raznim profesionalnim i akademskim mjerilima".

Postoji lista čekanja za programere koji se žele dočepati novog modela. Pretplatnici na uslugu ChatGPT Plus također će joj moći pristupiti, ali uz početno ograničenje upotrebe.

 Anthropic Claude (2).jpg Izvor: Antrophic

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI