EUROPSKA SVEMIRSKA AGENCIJA: Priprema se proširenje za 5G i 6G čvorišta | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

EUROPSKA SVEMIRSKA AGENCIJA: Priprema se proširenje za 5G i 6G čvorišta

Autor Krunoslav Ćosić

Poveznica između zemaljskih i satelitskih mreža sve je veća

 Zemlja svemir satelit (2).jpg Izvor: Shutterstock

Europska svemirska agencija (European Space Agency) krenula je s projektom proširenja svog britanskog središta posvećenog pružanju pomoći u razvoju 5G aplikacija i 6G mreže, a međunarodna organizacija planira daljnju suradnju s industrijom.

U priopćenju je ESA istaknula potpisivanje ugovora sa specijaliziranim pružateljem IT sustava CGI za isporuku novih objekata za svoje prošireno središte, ističući potporu Svemirske agencije Ujedinjenog Kraljevstva.

Stranica je otvorena 2022. i pruža pogodnosti trećim stranama za eksperimentiranje s uslugama povezivanja koje se pružaju putem satelita, uključujući kako se ova tehnologija može integrirati u ponude mobilnih operatora.

 Satelit Zemlja (2).jpg Izvor: Shutterstock

Industrijski igrači uključeni u projekt uključuju satelitske komunikacijske tvrtke Eutelsat i OneWeb te Vodafone UK, piše Mobile World Live. Proširenje je pokrenuto kako bi se povećao fizički otisak namjenskih mreža čvorišta i pomoglo razvoju poboljšanih satelitskih usluga.

Napredujući tim koji stoji iza projekta također namjerava provesti analizu utjecaja korištene arhitekture na okoliš. Voditelj ESA-inog 5G-6G programa Antonio Franchi rekao je da je suradnja "ključna za telekomunikacijske inovacije i da će ovaj projekt konsolidirati poziciju središta kao središnje točke za uspostavljanje novih partnerstava, kako unutar Europe tako i globalno".

 Satelit Zemlja svemir.jpg Izvor: Shutterstock

Poslovni direktor Vodafona u Velikoj Britaniji Nick Gliddon dodao je da će potvrđivanje "interoperabilnosti između 5G mreža na Zemlji i satelitskih mreža u svemiru" omogućiti operatoru da "otvori nove uzbudljive mogućnosti za povezivanje diljem svijeta".

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI