UZ MARKOVO ODOBRENJE: Donald Trumpa se vraća na Facebook i Instagram | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

UZ MARKOVO ODOBRENJE: Donald Trumpa se vraća na Facebook i Instagram

Autor Smartlife

Nakon dvije godine zabrane bivši američki predsjednik se vraća

 Donald Trump Mark Zuckerberg.jpg Izvor: YOUTUBE / PIERS MORGAN UNCENSORED / NEW YORK TIMES EVENTS

Zahtjev za reaktivaciju blokiranog profila podnio je tim Donalda Trumpa, a čelni ljudi kompanije Meta pristali su, ali uz određene mjere sigurnosti.

Dvije godine nakon što mu je kompanija Meta zabranila pristup bivši američki predsjednik Donald Trump se vraća na Facebook i Instagram. Meta sada tvrdi da će Trump, ali i ostale javne osobe ponovo moći pristupiti svojim profilima u "narednim tjednima", ali uz jedan preduvjet.

Morat će poduzeti određene korake kako bi ih odvratili od ponovnog kršenja pravila korištenja. Ovi koraci podrazumijevaju ograničavanje vidljivosti objava koje mogu doprinijeti "rizicima koji su se materijalizirali 6. siječnja, kao što je sadržaj koji delegitimira predstojeće izbore ili je povezan s QAnonom".

Meta neće u potpunosti ukloniti takve objave, ali će razmotriti uklanjanje opcije za dijeljenje, blokirati reklamiranje takve objave i isključiti je iz sustava preporučenog sadržaja. Ova odluka stiže samo nekoliko dana nakon što je Trumpov tim zahtijevao od kompanije da mu vrati pristup pred predstojeće izbore, tvrdeći da je nastavak zabrane "miješanje u izborni proces".

 Twitter Elon Musk Donald Trump.jpg Izvor: The Verge

Trumpu je prvobitno blokiran pristup Facebook i Instagram računima nakon što su njegove pristalice 6. siječnja 2021. godine upale u Capitol tvrdeći da su izbori, na kojima je pobijedio Joe Biden, namješteni.

Čak je i prvi čovjek kompanije Mark Zuckerberg kritizirao Donalda Trumpa zato što je koristio platformu "kako bi oprostio, a ne osudio postupke njegovih pristalica" kao i da "potakne nasilnu pobunu protiv demokratski izabrane Vlade".

Bivši američki predsjednik je prije dva mjeseca također uspio vrati pristup svojem Twitter računu, nakon što je većina korisnika u anketi novog vlasnika Elona Muska izglasala da mu se to omogući. Ipak, Trump još uvijek nije ništa novo twitao sa svog računa nego je isključivo fokusiran na vlastitu društvenu mrežu Truth Social, ali bi se to uskoro moglo promijeniti zbog predstojećih američkih predsjedničkih izbora.

 Truth Social.jpg Izvor: Apple App Store

Trump nije jedini kome je omogućeno da se vrati na Facebook i Instagram. Mark Zuckerberg i kompanija Meta su također nedavno dopustili ukrajinskom puku Azov da učini isto te tako uklonili zabranu otvorenog davanja podrške ovom odredu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI