EMUI 13: Ovo su novosti koje donosi novi Huaweijev OS | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

EMUI 13: Ovo su novosti koje donosi novi Huaweijev OS

Autor Smartlife

Korisničko okruženje unaprjeđuje rad, čisti memoriju i povećava nivo sigurnosti

 EMUI-13-Naslovna.jpg Izvor: Huawei

Došlo je vrijeme da se upoznamo i s novom generacijom EMUI softvera koji će na najveći broj aktivnih Huawei Mobile Services telefona stići u predstojećem periodu.

EMUI 13 je korisničko okruženje kompanije Huawei razvijeno posebno kako bi se unaprijedila sigurnost HMS i Android Huawei telefona, tableta i drugih uređaja, ali i nove i poboljšane funkcije.

Novi softver razvijan je s Android 12 kao podlogom i na Huawei Mate 50 Pro telefonu, a EMUI 13 dolazi upravo sa spomenutom verzijom operativnog sustava.

Što sve donosi EMUI 13

Na prvi pogled vizualno je EMUI 13 veoma sličan EMUI 12 okruženju, ali su napravljene značajne promjene u pozadini i dodane nove opcije koje se pojavljuju upravo kad su korisniku najbitnije. Tako, recimo, imate mogućnost izrade pametnih foldera u kojima na glavnom i drugim ekranima možete kombinirati izgled i raspored aplikacija kakav poželite.

 EMUI 13 (1).jpg Izvor: Marko Čavić

Napravljeni su i folderi koji se mogu listati kao fascikla i dodane su nove opcije za widgete kojih ima više i mogu se kombinirati različite aplikacije - vrijeme i kalendar, vrijeme i sat itd.

Neke od ikonica (one koje imaju crticu ispod sebe) moguće je povećati pa se od obične ikonice može napraviti interaktivna koja nudi direktno pristupanje i aktivaciju opcija bez ulaska u samu aplikaciju. Tako folder galerije možete učiniti većim i direktno pristupati uređivanju tj. izmjeni slika, kameri, omiljenim slikama ili nečemu drugom što je naznačeno.

Veliki broj pozadinskih procesa EMUI 13 okruženja napravljen je kako bi omogućio kvalitetniji i brži rad telefona koji će duže ostati brz i bez zagušenja. Softver sad automatski čisti prostor od duplih slika iz različitih aplikacija, dokumenata, zaostalih aplikacija, instalacijskih dokumenata i drugog "smeća" u internoj memoriji.

 EMUI 13 (2).jpg Izvor: Marko Čavić

Aplikacije koje se ne koriste duže vremena se kompresiraju, ali se ne brišu i tako se oslobađa do čak 20 GB prostora ukupno na nekim telefonima. Osim ovoga novi sistem kompresije memorije omogućava stabilniji i komforniji rad telefonom koji duže ostaje brz.

Opcije povezivanja s drugim Huaweijevim uređajima su dodatno unaprijeđene pa je Super Device dobio i opciju položenog prikaza u okviru popularne Multi-Screen Collaboration opcije.

Dijeljenje fileova je olakšano dodavanjem Drag to Share opcije koja nudi da se jednostavnim prevlačenjem bilo kojih fileova iz interne memorije oni skupe na jedno mjesto u plutajućem prozoru (nebitno da li se radi o slikama, dokumentima, videu ili nekim drugim fileovima iz interne memorije) i onda svi zajedno podijele s uređajem u blizini putem Huawei Share, Wi-Fi Direct ili Bluetooth veze.

 EMUI 13 (3).jpg Izvor: Marko Čavić

Sada čak možete koristiti i opciju video poziva s više povezanih uređaja i biti u video konferenciji malo na računalu, a onda u pokretu na telefonu koristeći kameru jednog pa drugog uređaja, bez prekida video veze.

Zanimljivo je i to što se može upariti više Bluetooth slušalica, točnije FreeBuds Pro 2 modela na isti EMUI 13 telefon i slušati glazba zajedno s istog playera, a to vrijedi i za gledanje video zapisa i/ili streaming sadržaja kroz aplikacije.

Sve aplikacije na jednom mjestu

Kao i uvijek do sada podsjećamo vas da je kompanija Huawei učinila sve kako bi omogućila laku i brzu instalaciju svih aplikacija i njihovo ažuriranje putem tri načina na svim EMUI 13 i ranijim Huawei Mobile Services telefonima. Prije svega tu je AppGallery trgovina aplikacija i igara sa svim lokalno relevantnim aplikacijama i igrama.

Ako AppGallery još uvijek nema ono što tražite onda je tu za vas i Petal Search putem aplikacije ili widgeta. Utipkajte naziv aplikacije koju želite instalirati, pronađite ju i dalje radite kao i uvijek do sada, uključujući i ažuriranja aplikacija i igara, koja se obavljaju putem iste platforme, uz obavijest o dostupnom ažuriranju.

Na kraju tu je i Gspace odnosno Google Play Store u okviru Gspace aplikacije preko koje i na Huawei Mobile Services uređajima imate mogućnost instalacije i korištenja Google aplikacija.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI