KANYE WEST KUPUJE PARLER: Imat će opaku konkurenciju | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

KANYE WEST KUPUJE PARLER: Imat će opaku konkurenciju

Autor Ivan Vukić

Rap zvijezda kupuje platformu poznatu po desničarima

 Parler (1).jpg Izvor: Shutterstock

Kanye West (sada se zove Ye) kupit će društvenu platformu Parler. Iako se radi o manjoj društvenoj mreži koja je aktivna od 2018. i koja se naziva "Global Free Speech App" poznata je po svojoj konzervativnoj do krajnje desničarskoj korisničkoj bazi.

 Kanye West.jpg
Kanye West
Izvor: Shutterstock

Westu je nedavno zabranjen pristup Twitteru nakon niza antisemitskih i drugih huškačkih komentara. Parler ima najveći broj korisnika među nekoliko alternativnih desno orijentiranih platformi za mikroblogging koje su se nedavno pojavile - među njima i Truth Social koju je osnovao Donald Trump nakon što je i njemu zabranjen pristup Twitteru u siječnju 2021.

Truth Social je do nedavno imao problema sa sadržajem i moderiranjem sadržaja, zbog čega je ovoj aplikaciji Google zabranio pristup na Play Store trgovini, ali su im ipak odobrili dostupnost do korisnika Android uređaja.

Prema podacima tvrtki i istraživanju koje je proveo Data AI (prenosi Statista), klonovi Twittera teško će uhvatiti korak s mrežom koju za otprilike 44 milijarde dolara ili 54,20 dolara po dionici kupuje Elon Musk. Parler je nedavno objavio da ima 16,5 registriranih korisnika dok Gettr ima 4,5 milijuna (podatak s početka godine).

 Parler Twitter.jpg Izvor: Shutterstock

Iako tvrtka nije objavila nikakve korisničke podatke za Truth Social, Data AI je u kolovozu procijenio da je preuzet oko 3 milijuna puta, a veliki porast potražnje dogodio se nakon pretresa FBI-a na Trumpovu imovinu Mar-a-Lago. Sve je to blijedo u usporedbi s više od 200 milijuna dnevno aktivnih korisnika Twittera i ukupnim brojem registriranih korisnika koji je čak i veći.

No, sam Twitter također bi mogao doživjeti promjene u politici sadržaja. Pod Muskom će mikroblogging usluga, uspostavljena u srpnju 2006. godine, navodno biti dodatno usmjerena na propagiranje slobode govora, ideju koju je tehnološki poduzetnik nazvao "temeljem funkcionalne demokracije".

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI