Google gasi jedan od svojih najvećih servisa | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Google gasi jedan od svojih najvećih servisa

Autor Smartlife

Razlog je nedovoljna popularnost, a servis prate i preveliki troškovi

 Google Stadia (2).jpg Izvor: Stadia

Nakon skoro tri godine rada Google će ugasiti Stadia servis. Servis za streaming igara bit će u funkciji do siječnja 2023. godine, a zatim se gasi.

Vijest o gašenju servisa, koji je nudio jedinstvene funkcije kao što su 4K rezolucija, HDR boje i 5.1 surround zvuk, objavio je potpredsjednik Phil Harrison na blogu kompanije. Kao primarni razlog za gašenje servisa se navodi to što "među korisnicima nije stekao popularnost kakvu su očekivali".

Bloomberg je početkom 2021. godine objavio izvještaj u kojem navodi da kompanija ima stotine tisuća korisnika manje od očekivanog broja.

 Google Stadia (4).jpg Izvor: Stadia

 Google Stadia (1).jpg Izvor: Stadia

Usluge Google Stadia servisa su dostupne u 22 zemlje, a sada Bloomberg navodi više razloga zašto je njegovo gašenje bilo neminovno i zašto ga nikada nećemo vidjeti kod nas.

Navodno, developeri koji su radili na servisu nisu vjerovali da mogu na vrijeme isporučiti proizvod koji je obećan prije lansiranja 2019. godine - činjenica je koja je podržana nedostacima koji čak i danas postoje na ovoj streaming platformi. Kako bi se ogradili, neuspješno su tražili da servis bude pokrenut kao beta usluga, kao što je to slučaj s Microsoft xCloud i Amazon Luna servisima, što ograničava očekivanja gejmera.

Dodatno, kako bi osigurao da će Stadia imati naslove koje će gejmeri željeti igrati Google je plaćao "desetke milijuna dolara" za svaki kako bi osigurao da će se igre, poput Red Dead Redemption 2, portati na platformu. Usporedbe radi, razvoj Red Dead Redemption igre je koštao oko 100 milijuna dolara.

Nažalost, izgleda da Google nije mogao u potpunosti nadoknaditi ove investicije zbog nedovoljnog broja korisnika, a nadamo se da će kompanija u budućnosti objaviti točne brojke svoje korisničke baze.

 Google Stadia (3).jpg Izvor: Stadia

 Google Stadia (5).jpg Izvor: Stadia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI