DYNAMIC ISLAND: iPhoneova funkcija od sada i na Androidu | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

DYNAMIC ISLAND: iPhoneova funkcija od sada i na Androidu

Autor Smartlife

Apple je osmislio nešto novo – nije trebalo dugo da se to pojavi i na Androidu

 Dynamic-Island.jpg Izvor: Apple

Android telefoni dobili su popularnu iPhoneovu funkciju pa ako vam se sviđa Dynamic Island funkcija a imate Android stiglo je rješenje za vas.

Nema sumnje da je marketing kompanije Apple među najboljim na tržištu, ako ne i najbolji. Godinama su uspijevali već viđene ideje predstaviti kao nešto novo i revolucionarno - najbolji primjer toga je MagSafe konektor koji mnogi smatraju jednim od najboljih "izuma" kompanije, a malo njih zna da je ova tehnologija stara čak 40 godina.

Slično tome, Apple je sa svojih iPhone 14 Pro uređaja konačno izbacio notch, a svijetu prodao priču o izrezu kamere kao nečem posebnom i sve to nazvao Dynamic Island. Čak ni dodatna funkcionalnost koju je kompanija unijela u ovu "inovaciju" nije nešto što već nismo vidjeli - mnogi, a među njima i poznati YouTuber MKBH, su primijetili da je ova funkcija veoma slična funkciji na vrhu ekrana LG V10 telefona iz 2015. godine.

Ipak, ideja kompanije LG se nije prihvatila na tržištu, a kako to obično biva ne sumnjamo da će mnogi proizvođači već na sljedećim uređajima pokušati kopirati Dynamic Island.

Predstavljamo Dynamic Island na iPhone 14 Pro | Apple
Izvor: Youtube

Ukoliko ste među onima kojima se ova funkcija sviđa, a ne možete dočekati da proizvođači pametnih telefona donesu svoje rješenje, imamo odličnu vijest za vas - u Google Play trgovini se pojavio dynamicSpot, aplikacija koja donosi Dynamic Island na Android.

DynamicSpot je još uvijek u razvoju i trenutno djeluje kao estetski dodatak kojem nedostaje veći dio napredne funkcionalnosti i uglađenosti kakva se može vidjeti na novim Apple Pro telefonima. Možete je isprobati besplatno, ali ukoliko želite neke dodatne mogućnosti morat ćete izdvojiti nekoliko eura.

Imajte na pameti da developer ovu aplikaciju nije namijenio samo jednom uređaju te zahtijeva malo truda i podešavanja s vaše strane kako bi radila pravilno.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI