I USPUT SE ZABAVITE: Napravite više sa svojim Android telefonom | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

I USPUT SE ZABAVITE: Napravite više sa svojim Android telefonom

Autor Ivan Vukić

S novim Android značajkama više ćete iskoristiti svoj smartphone

 Android novosti.jpg Izvor: Google

Dijeljenje u blizini (Nearby Share) omogućuje jednostavno i sigurno dijeljenje datoteka između Android telefona, tableta i Chromebooka u blizini, bilo da se radi o fotografijama ili videozapisima ili čak cijelim mapama.

Google će u sljedećih nekoliko tjedana omogućiti Dijeljenje u blizini za prijenos datoteka na svoje uređaje. Jednostavno odaberite Android uređaje prijavljene na svoj Google račun iz izbornika za dijeljenje kako biste brzo podijelili datoteke među njima. A nakon što se uključite, prijenosi između uređaja koje posjedujete automatski se prihvaćaju — čak i ako vam je zaslon isključen.

 Google Nearby Share.jpg Izvor: Google

Google je nedavno predstavio novi izgled i ažurirali su Google Workspace aplikacije za veće zaslone. Nastavljaju optimizirati vaše omiljene Googleove aplikacije na tabletima kako bi multi-tasking učinili lakšim, počevši s redizajniranim widgetima za Google Drive i Keep.

Veći widgeti za tablete: učinite više na svim uređajima
Izvor: Youtube

S ažuriranim widgetom Google Drivea tri gumba na početnom zaslonu sada nude pristup jednim dodirom vašim datotekama Google dokumenata, Google slajdova i Google tablica. A u Google Keepu veći widget i veličina fonta olakšavaju pristup bilježenju, popisima obaveza i podsjetnicima.

Gboard tipkovnica

Ponekad je lakše izraziti se pomoću emotikona nego tekstom. Recimo da želite dodati pravi naglasak onome što govorite bez dodatnog napora odabira jednog po jednog emojija. Gboard vam sada omogućuje "emojiziranje" vaših poruka.

Samo upišite svoju rečenicu, pritisnite gumb Emojify da biste odabrali željeni izgled i pritisnite Pošalji da biste dodali pravi emoji za dijeljenje sa svojim prijateljima. Ova je značajka sada dostupna u aplikaciji Gboard Beta na engleskom jeziku, a sljedećih tjedana dolazi svima koji koriste Gboard English.

Ažurirani Gboard i Google Meet kako bi razmjena poruka bila ugodnija
Izvor: Youtube

Dodali su mnoštvo novih Emoji Kitchen kombinacija dostupnih kao naljepnice putem Gboarda. Ovo sezonsko ažuriranje kombinira vaše omiljene emotikone s najboljim dijelovima jeseni koje možete podijeliti sa svojim prijateljima. Što kažete na emoji s bundevom?

Uz tekstualne poruke videopozivi su mnogima omiljeni način da ostanu u kontaktu s prijateljima i obitelji. Kako bi zbližili ljude Google dodaje nova zajednička iskustva u Google Meet. Uz značajke dijeljenja uživo možete trenutno na tabletima i pametnim telefonima zajedno gledati YouTube video zapise i igrati klasične igrice (poput UNO! Mobile, Kahoot! ili Heads Up!) s do 100 prijatelja i članova obitelji istovremeno.

Ponekad želite zadržati pažnju na određenim osobama u grupnom pozivu s većim brojem osoba — poput svog šefa ili najboljeg prijatelja. Sada u Google Meetu možete koristiti višestruko prikvačivanje da prilagodite svoj zaslon i ostanete usredotočeni na ljude koje odaberete.

Još bolje obavijesti

Osmišljene u suradnji sa zajednicom gluhih i nagluhih Obavijesti o zvukovima unutar Transkripcije uživo i obavijesti mogu detektirati kritične zvukove u kućanstvu poput požarnih alarma, tekuće vode i kucanja na vratima i upozoriti vas na vašem telefonu ili satu kada se pojave.

Ova vam značajka daje informacije o tim zvukovima putem obavijesti na vašem telefonu i pametnom satu, vibracijom na vašim uređajima ili bljeskanjem svjetla na vašem telefonu, što vam može biti korisno kada imate gubitak sluha ili koristite slušalice. Sada, s prilagođenim zvukovima možete dodati vlastite zvukove poput aparata u svoju biblioteku upozorenja. Samo ga snimite i telefon ili sat će vas upozoriti sljedeći put kada se oglasi.

Koristite alate za pristupačnost za zvučna upozorenja i audio opise
Izvor: Youtube

Kako bi TV emisije i filmovi bili pristupačniji slijepim ili slabovidnim osobama Audio opisi na Google TV-u prenose vizualne informacije uživo kako se ne bi dogodilo da propustite ključnu zanimljivost. Sada možete pronaći odabranu biblioteku filmova s audio opisima na Google TV-u — samo pritisnite gumb Google Assistant i recite, "Traži filmove audio opisa" i počnite istraživati.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI