GOOGLE FOTOGRAFIJE: Stigao je novi izgled za Uspomene | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

GOOGLE FOTOGRAFIJE: Stigao je novi izgled za Uspomene

Autor Krunoslav Ćosić

Uz Memories u redizajn je uključen i uređivač kolaža (collage editor)

 Google Photos Fotografije.jpg Izvor: Google

Google je svoju aplikaciju Photos redizajnirao. Svoje posebne trenutke u Sjećanjima (Uspomenama odnosno u Memories) od sada, uz samo nekoliko dodira, možete podijeliti s voljenima ili izraditi vlastite kolaže kako biste zabilježili svoje omiljene uspomene.

Google Photos je Memories pokrenuo prije tri godine, bio je to početak stalne evolucije od aplikacije u kojoj pohranjujete fotografije i videozapise do mjesta na kojem možete razmišljati o bitnim trenucima. Od tada su Uspomene postale jedna od najomiljenijih značajki Photosa, s više od 3,5 milijardi Uspomena pregledanih svakog mjeseca.

Kako bi vam olakšali podsjetnik na važne trenutke i dijeljenje važnih trenutaka Google uvodi najveće ažuriranje Memoriesa od njegovog pokretanja i daje novi uređivač kolaža kako biste jednostavno mogli stvarati kreacije koje možete dijeliti.

Uronite u svoja sjećanja

Redizajnirano iskustvo kroz Memories vas vraća u prošlost. S ažuriranjem vidjet ćete više videozapisa — uključujući najbolje isječke iz vaših duljih videozapisa koje će Fotografije automatski odabrati i obrezati kako biste mogli ponovno proživjeti najsmislenije trenutke. Čak će i vaše fotografije djelovati dinamičnije zahvaljujući suptilnom zumu koji unosi pokret u vaša sjećanja.

Google Photos | redizajnirani Memories
Izvor: Youtube

Sljedeći mjesec će Google početi dodavati instrumentalnu glazbu u neke Uspomene. Nevjerojatno je kako vas kombinacija pokreta, videa i glazbe vraća u vaša sjećanja. Kao i uvijek, imate kontrolu sakriti fotografije određenih ljudi ili vremenskih razdoblja od prikazivanja u Sjećanjima kako biste mogli ponovno proživjeti trenutke koje želite.

Oživljene uspomene

Kada imate stotine fotografija teško ih je ručno pregledavati kako biste ponovno proživjeli važne trenutke. Google Photos radi na obnavljanju tih trenutaka kako biste ih se mogli prisjetiti. Uskoro ćete vidjeti pune filmske uspomene koje transformiraju više fotografija u kinematografsko iskustvo vraćajući vas u taj trenutak u vremenu. Cinematic Memories također će imati glazbu, zbog čega će vaše fotografije biti malo sličnije filmu.

Google Photos | Cinematic Memories
Izvor: Youtube

Crpeći inspiraciju iz starih spomenara stiže nova značajka pod nazivom Stilovi (Styles) gdje se grafička umjetnost automatski dodaje vašim uspomenama kako bi ih isticala. Na lansiranju će biti nekoliko dizajna, uključujući vremenski ograničene stilove istaknutih umjetnika Shantella Martina i Lise Congdon napravljene samo za Google fotografije.

Podijelite svoja sjećanja

Vaše uspomene u Google Fotografijama vidljive su samo vama, ali postoje trenuci kada ih možda želite podijeliti s obitelji i prijateljima. Zapravo, ovo je značajka broj jedan koja se tražila od Googlea da ju napravi. Google počinje uvoditi mogućnost dijeljenja cijelih uspomena s vašim prijateljima i obitelji u samo nekoliko dodira na Androidu (s iOS-om i webom uskoro) tako da ih mogu vidjeti izravno iz Google Photos na bilo kojem uređaju.

 Google Photos Memories 2.jpg Izvor: Google

 Google Photos Share Memories.jpg Izvor: Google

Budite kreativni uz jednostavne alate za uređivanje Želite li izraziti svoju kreativnost i dodati svoj osobni pečat stižu značajke uređivanja jednostavne za korištenje, poput pametnih prijedloga i filtara Real Tone, što su samo neki od načina. Google u Photos sada dodaje novi uređivač kolaža, a bit će dostupan na Androidu i iOS-u.

S novim uređivačem kolaža možete jednostavno stvarati kolaže koji se mogu dijeliti. Odaberite svoje fotografije, odaberite svoj dizajn (uključujući stilove istaknutih umjetnika) i jednostavno preuredite izgled jednostavnim „drag-and-drop“ kontrolama (povuci i ispusti).

 Google Photos editing tools.jpg Izvor: Google

Možete čak i uređivati fotografije izravno iz uređivača kolaža — prilagodite svjetlinu ili kontrast, primijenite filtre i više toga. Članovi usluge Google One i korisnici Pixela također mogu koristiti dodatne značajke za uređivanje kao što su Portretno svjetlo ili HDR unutar svojih kolaža i pristupiti do više od 30 dodatnih dizajna.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI