NOVOSTI IZ TELEGRAMA Radovat ćete se ovim novim funkcionalnostima | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NOVOSTI IZ TELEGRAMA Radovat ćete se ovim novim funkcionalnostima

Autor Ivan Vukić

Stižu teme za chat, interaktivni emojiji, računi za čitanje u grupama i snimanje streama uživo

 Telegram azuriranje Izvor: telegram

Najnovije ažuriranje aplikacije Telegram omogućuje postavljanje različitih tema za pojedinačne razgovore, dijeljenje osjećaja s dragim osobama pomoću interaktivnih emojija s efektima na cijelom zaslonu, pregledavanje detaljnih potvrda o čitanju u grupama te snimanje videa i zvuka iz emitiranja uživo.

Teme za chat

Telegram ima desetke značajki za organiziranje vaših razgovora i prilagodbu njihovog izgleda, od mapa za chat do animiranih pozadina. U ovom ažuriranju koordinacija i dekoracija dolaze s novim temama za pojedinačne razgovore.

 Teme za chat (2) Izvor: telegram

Telegramovi dizajneri stvorili su 8 novih tema koje možete primijeniti na određene privatne razgovore. Svaka od novih tema sadrži šarene gradijentne mjehuriće poruka, lijepo animirane pozadine i jedinstvene pozadinske uzorke.

I vi i vaš chat partner možete odabrati temu za obje strane i olakšati prepoznavanje svakog razgovora, čak i kad ne možete pronaći naočale. Na ovaj način možete postaviti različite teme za chat sa suradnicima i članovima obitelji tako da nećete slučajno ponovno poslati taj video svom šefu.

Da biste postavili temu za svoj chat na Androidu dodirnite tri točkice te zatim Promijeni boje (Change Colors). Na iOS-u dodirnite zaglavlje chata pa Promijeni boje (Change Colors). Vaš će chat partner vidjeti temu ako koristi najnoviju verziju Telegrama.

Svaka tema dolazi s dnevnom i noćnom verzijom te će slijediti postavke noćnog načina rada vaše aplikacije - bilo da je držite u mraku cijeli dan ili vaši chatovi slijede sunce tijekom dana. Ovih prvih 8 tema tek je početak te Telegramovi dizajneri već rade na dodavanju novih.

Interaktivni emoji

Volimo animirati emojije, ali postoje slučajevi kada čak i veliko crveno srce koje kuca - zbog čega vaš telefon vibrira sa svakim otkucajem - jednostavno nije dovoljno za izraziti svoje osjećaje. Uz malo koda, malo crteža i puno tamne magije stiže novi način dijeljenja emocija u stvarnom vremenu.

 Interaktivni emoji Izvor: telegram

Pošaljite interaktivni emotikon u bilo koji privatni chat, a zatim dodirnite animirani emoji da biste oslobodili efekt na cijelom zaslonu. Ako i vi i vaš partner za razgovor imate otvoren chat, animacije i vibracije istovremeno se reproduciraju na vašim uređajima tako da ćete se osjećati bliskima čak i kada ste daleko.

Vaš će partner za chat vidjeti učinke samo ako koristi najnoviju verziju Telegrama. A Telegramovi umjetnici već su se vratili u "tamnice" te rade na novim efektima na cijelom zaslonu za više animiranih emojija.

Saznajte primitke poruka u malim grupama

I teme chata i interaktivni emojiji trenutno rade samo u privatnim chatovima. No ovo ažuriranje uključuje i veliku promjenu za grupe. Grupne poruke označene su kao pročitane s dvije kvačice čim ih vidi još jedan član. U malim grupama sada možete odabrati i poruku koju ste poslali kako biste vidjeli koji su je članovi grupe pročitali.

 Saznajte primitke poruka u malim grupama Izvor: telegram

Radi zaštite privatnosti korisnika, potvrde o čitanju u skupinama pohranjuju se samo 7 dana nakon slanja poruke. Telegram ne vodi evidenciju o svemu što ste ikada vidjeli.

Snimajte streamove uživo i video razgovore

Telegram ugošćuje milijune zajednica koje mogu stvarati događaje uživo za neograničeno gledatelje. Bilo da se radi o koncertu koji se događa jednom u životu ili o svakodnevnom tečaju. Administratori sada mogu snimati streamove uživo i video razgovore kako bi ih objavili onima koji su propustili verziju uživo.

 Snimajte streamove uživo i video razgovore Izvor: telegram

Administratori mogu započeti snimanje izravno s izbornika Stream uživo ili Videochat - s opcijama za snimanje videa i zvuka ili samo zvuka. Za snimanje videozapisa odaberite orijentaciju za konačnu video datoteku, portret ili pejzaž (landscape). Nakon što završite snimanje ili završite emitiranje datoteka se odmah učitava u vaše spremljene poruke.

Dodirnite tri točkice za otvaranje izbornika emitiranja i početak snimanja. Tijekom snimanja, pored naslova emitiranja, pojavljuje se crvena točka.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI