TRUMPOV TRUTH SOCIAL: U problemima, Google Play ih zabranio | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

TRUMPOV TRUTH SOCIAL: U problemima, Google Play ih zabranio

Autor Krunoslav Ćosić

I dalje je moguć pristup preko web stranice ili preko Appleovih uređaja

 Truth Social (2).jpg Izvor: Adrien Fillon / AFP / Profimedia

Društvena mreža u vlasništvu Donalda Trumpa više nije dostupna korisnicima Androida - Google je mobilnu aplikaciju uklonio iz svoje trgovine Play Store.

Kako prenosi CNBC problem je moderiranje sadržaja koje korisnici objavljuju. Trump je mrežu pokrenuo nedugo nakon što je izgubio na izborima za američkog predsjednika, a uzrok je gubitak odnosno brisanje profila na društvenoj mreži Twitter na kojoj je svakodnevno tvitao. Preciznije, Truth Social je stvorila Trump Media and Technology Group.

Trump je na Twitteru imao 88 milijuna pratitelja dok ga na Truth Social prati 4 milijuna pratitelja kojima plasira svoje informacije i optužbe da je pokraden na izborima za Bijelu kuću.

 Truth Social (2).jpg Izvor: Twitter

Glavni razlog koji Google ističe je nedostatak učinkovitih sustava za moderiranje sadržaja koje generiraju korisnici, a time se krše uvjeti propisani od strane Play Storea.

"19. kolovoza obavijestili smo Truth Social o nekoliko kršenja standardnih pravila u njihovoj trenutnoj prijavi aplikacije i ponovili da je posjedovanje učinkovitih sustava za moderiranje sadržaja koji generiraju korisnici uvjet naših uvjeta pružanja usluge da bi bilo koja aplikacija mogla biti aktivna na Google Playu“, izjavili su iz Googlea za CNBC.

 Truth Social (4).jpg Izvor: Apple App Store

To je veliki udarac za Trumpa, iako Android telefoni u SAD-u nemaju visok udio na tržištu kao u svijetu - 44 posto korisnika pametnih telefona Android ne mogu više preuzeti aplikaciju. Ali, mogu mreži pristupiti preko web stranice odnosno ako koriste Apple iOS pametne telefone i tablete. Aplikacija je i dalje dostupna u Appleovom App Storeu.

Povratak aplikacije Truth Social moguć je čim se problemi sa sadržajem riješe, a iz mreže su rekli da su svjesni problema i shvaćaju Googleovu zabrinutost te da rade na rješavanju problema.

Inače, i YouTube je suspendirao Trumpov kanal na popularnoj Googleovoj video platformi.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI