ŠTO JE TO NOVO U CHROMEU? Novo je pretraživanje pomoću slika | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ŠTO JE TO NOVO U CHROMEU? Novo je pretraživanje pomoću slika

Autor Igor Martić

Stigla je još jedna novost - gledanje PDF-ova na cijelom zaslonu

 Google Lens.jpg Izvor: Apple App Store

Uz Google Lens odnosno Objektiv saznat ćete više o slici jer Lens koristi slike umjesto riječi kako bi vam pomogao u pretraživanju. Možete pronaći slične predmete za kupnju, prepoznati biljke i životinje, pretražiti izvor slike i još mnogo toga. Recimo, ispred sebe vidite nešto ali ne znate gdje to kupiti. Fotografirajte i pronađite na Googleu.

Nakon desnog klika na sliku kliknite Pretraži sliku pomoću Google objektiva. Pogledajte rezultate na bočnoj ploči vašeg preglednika te pretražite cijelu sliku ili dio slike.

 google-lens.jpg Izvor: Google

Možete imati bolji pregled detalja u PDF-ovima ukoliko ih otvarate online, a ne u nekom specijaliziranom programu koji vam opterećuje računalo. Naročito ako je hardver u vašem računalu već star i preslab.

Način predstavljanja (Present mode) daje vam prikaz PDF-ova preko cijelog zaslona u vašem pregledniku, što olakšava fokusiranje na detalje, čitanje knjiga i priručnika i predstavljanje drugima.

Otvorite PDF u Google pregledniku, zatim idite na izbornik PDF preglednika (PDF viewer menu) te pritisnite Predstavi (Present).

 present-pdf.jpg Izvor: Google

Riješite se brige o slučajnom zatvaranju svih otvorenih kartica odjednom. Nije da vam se to nekad dogodi, zar ne? I nama. Prilagodite “Pri pokretanju” (“On startup”) za automatsko ponovno otvaranje svih kartica koje ste otvorili kad ste izašli iz preglednika Chrome.

U gornjem desnom kutu kliknite na Više pa na Postavke (More > Settings). Kliknite Pri pokretanju (On startup) za prikaz opcija. Pritisnite Nastavi tamo gdje ste stali (Continue where you left off).

 Chrome on-startup.jpg Izvor: Google

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI