Korisni trikovi za korisnike aplikacije Telegram | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Korisni trikovi za korisnike aplikacije Telegram

Autor Krunoslav Ćosić

Telegram korisnici već duže vrijeme uživaju u naprednim mogućnostima

 Telegram.jpg Izvor: telegram

I dok druge instant messaging aplikacije s velikim zakašnjenjem uvode razne reakcije na poruke, povećavaju razne granice i broj korisnika chata Telegram je uglavnom barem korak ispred njih.

Pritisnite li i zadržite profilnu sliku određene osobe u aplikaciji Telegram vidjet ćete njezin sadržaj, bez da se poruka označi pročitanom. I ne samo to, možete skrolati u preview načinu kako biste vidjeli cijelu povijest tog chata.

Ili koristiti tipku izbornik (menu) kako biste poruku označili pročitanom odnosno uključili Mute to jest isključili notifikacije za taj chat u budućnosti, ukoliko ne želite poruke čitati odmah po primitku nego u vrijeme kada vam to bude odgovaralo. To je zgodno ako postoji chat u kojem vam netko svaki dan šalje razne šaljive sličice i poprilično je uporan u tome, a vi ne želite da vas takva notifikacija ometa.

External Sharing

Korisnici Telegrama mogu koristiti još jednu praktičnu funkcionalnost, a to je External Sharing odnosno dijeljenje velikih dokumenata, fotografija ili videa iz drugih aplikacije u Telegram aplikaciju. Drugim riječima, video iz aplikacije Viber možete poslati korisniku Telegrama.

Ako koristite uređaj s Appleovim iOS operativnim sustavom onda ćete imati mogućnost praćenja statusa vašeg uploada, uz animirani progresivni status bar.

Animirane profilne sličice

Na macOS-u se mogu kreirati vlastiti profilni video filmovi iz vaših animiranih stickera i emojija (naljepnice i emotikoni). Na kraju se sve kompletira s pozadinom koju također možete podešavati.

Spremanje u galeriju

Želite li da se sve fotografije i video filmovi iz poruka koje vam netko pošalje automatski spremaju u vašu galeriju na telefonu postavite to u Postavkama (Settings) te u Podaci i pohrana (Data and Storage). Telegram dopušta kontrolu prema vrsti chata, uz opciju uključivanja za korisnike, grupe ili kanale. U iOS-u nakon prethodne putanje (Settings > Data and Storage) odaberite Spremi dolazne fotografije (Save Incoming Photos).

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI