S ANDROIDA NA IPHONE: Nakon prelaska nisu baš svi zadovoljni | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

S ANDROIDA NA IPHONE: Nakon prelaska nisu baš svi zadovoljni

Autor Smartlife

Ovo su Android funkcije s kojima se iPhone ne može natjecati

 iphone-samsung.jpeg Izvor: UNSPLASH

Novi iPhone korisnici su izrazili što im najviše nedostaje nakon prelaska s Androida na iOS. Tijekom proteklih nekoliko godina jaz u korisničkom iskustvu na iOS i Android uređajima se značajno smanjio.

Kao rezultat toga, ako danas kupujete pametni telefon, zaista je teško pogriješiti, bez obzira odlučite li se za iPhone ili Android. Većina funkcija koje danas nalazimo na iPhone uređajima lako se mogu naći na Android uređajima i obrnuto.

Ipak, postoje neke manje razlike koje ostaju između ove dvije platforme. Kroz zanimljiv post na tu temu pitao je na forumu Reddit nove korisnike iPhone telefona jesu li zažalili zbog prelaska s Android uređaja. Iako je većina korisnika bila zadovoljna svojim novim iPhone telefonom, oni su naveli niz manjih do suštinskih karakteristika koje bi željeli imati i na iPhoneu.

Google pomoćnik

Svi komentari s najviše glasova spominju Google Assistant. Ova funkcija postoji na Android uređajima od 2017. godine i koristi umjetnu inteligenciju kako bi se omogućile neke zaista sjajne korisničke interakcije.

Na primjer, možete koristiti Google pomoćnik uz glasovnu naredbu: „Pokaži mi fotografije s mojeg putovanja u Barcelonu 2021. godine“ i fotografije će se pojaviti. Naravno, to morate izgovoriti na engleskom jeziku.

 Google Assistant.jpg Izvor: Vladyslav Yushynov / Alamy / Alamy / Profimedia

Iako iOS Photos aplikacija pruža sličnu funkcionalnost, proces je malo nezgodniji od onoga što pruža Google pomoćnik. Ako uspoređujete Google pomoćnika i Siri, Google je očigledan pobjednik.

Sirijini nedostaci nisu ništa novo. Iako je Apple prvi izašao na tržište sa svojim pomoćnikom, prije više od 10 godina, njegov uslužni program danas sramotno zaostaje za rivalskim AI asistentima.

Back tipka

Univerzalna tipka za povratak je još jedna Android funkcija koja korisnicima nedostaje. iPhone nema univerzalni način povratka, a neki novi iPhone korisnici smatraju da je to frustrirajuće.

Bolje obavijesti

Nekoliko korisnika tvrdi da Android obrađuje obavijesti bolje od suparničkog tabora. Ovo nije iznenađujuće s obzirom da su obavijesti na iOS uređajima oduvijek bile inferiorne. Ako ništa drugo, Apple već dugo petlja s iPhone notifikacijama neprestano pokušavajući isporučiti rješenje koje je i upotrebljivo i nenametljivo.

Prije samo nekoliko tjedana na Appleovom WWDC događaju predstavljen je iOS 16 s preuređenim obavijestima. Nova shema obavijesti će od jeseni omogućiti korisnicima da ih vide na zaključanom ekranu, u bilo kojem broju prikaza.

Ove opcije uključuju naslagani prikaz, skriveni prikaz ili prikaz proširene liste. Osim toga, notifikacije u iOS 16 će se pojavljivati na dnu ekrana.

Bolja tipkovnica

Još jedna Android funkcija koja nedostaje novim iPhone korisnicima je Android tipkovnica. Dok je virtualna tipkovnica na iPhone uređajima solidna, bivši Android korisnici smatraju da je relativno slaba. Iako se Google Keyboard može instalirati na iPhone, to nije ista tiptkovnica koju imamo priliku vidjeti na Android pametnim telefonima.

Ostale funkcije

Još jedna karakteristika spomenuta u temi je način na koji Android obrađuje fotografije. Konkretno, neki korisnici smatraju da iPhoneov način postavljanja novih fotografija na dno aplikacije Photos nema smisla.

 Google Photos Fotografije 5.jpg Izvor: Google

U međuvremenu, drugi korisnik je rekao da je ljut što ne može podesiti različite nivoe jačine zvuka za različite obavijesti. Bilo bi lijepo, na primjer, imati glasno zvono za telefonski poziv i prigušeniji zvuk za pristigle mejlove.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI