ARM: Pojačava svoju grafičku tehnologiju za igre | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ARM: Pojačava svoju grafičku tehnologiju za igre

Autor Ivan Vukić

Prvi je GPU koji nudi podršku za praćenje zraka

 Igranje igre.jpg Izvor: ARM

Arm je predstavio najnoviju generaciju svoje tehnologije grafičke procesorske jedinice (GPU), za koju je tvrtka za dizajn čipova tvrdila da može pomaknuti igranje igara na Android uređajima na sljedeću razinu.

Među napretcima istaknutim za njegovu novu vodeću jedinicu Immortalis-G715 je 15-postotno poboljšanje energetske učinkovitosti i performansi u odnosu na posljednju generaciju, navodi Mobile World Live, te poboljšanja sposobnosti strojnog učenja i renderiranja.

GPU Immortalis-G715 je također prvi Arm-ov koji nudi podršku za praćenje zraka temeljenu na hardveru na mobilnim uređajima, tehniku koja se koristi za poboljšanje 3D grafike s realističnim osvjetljenjem i sjenama.

Ray Tracing Bonza demo 1
Izvor: Youtube

Uz najnoviji vodeći dizajn, Arm je najavio nadogradnju svoje premium GPU tehnologije sljedeće razine. U korporativnom blogu Armov direktor upravljanja proizvodima Andy Craigen rekao je da tvrtka "pomiče granice mobilne grafike" s namjerom da poboljša iskustvo igranja na vrhunskim pametnim telefonima.

"Kako tržište nastavlja rasti, složenija i sveobuhvatnija AAA [top-tier] iskustva igranja sada su uobičajena na mobilnim uređajima", dodao je Craigen i nastavio:

“Vodeće AAA igre za računala i konzole imaju mobilne verzije... Štoviše, nova generacija korisnika sve više bira mobitel kao svoju platformu za igranje. Armova uloga je osigurati da najnoviji vodeći i vrhunski pametni telefoni isporuče AAA iskustva igranja koja krajnji korisnici zahtijevaju."

Ray Tracing Bonza demo 2
Izvor: Youtube

Svake godine u Armu najavljuju potpuno nove premium GPU-ove za mobilno tržište. Međutim, ove godine odlučili su ići korak dalje kako bi osigurali najbolja iskustva uživo, lansiranjem potpuno novog vodećeg GPU-a nazvanog 'Immortalis'. To proširuje tvrtkin raspon GPU-a izvan Malija, najisporučenijeg GPU-a na svijetu s 8 milijardi jedinica.

Immortalis je dizajniran za najbolje vodeće pametne telefone koji dolaze na tržište, s izvrsnošću igranja u središtu dizajna. Immortalis-G715 pruža vrhunsko iskustvo igranja s najvišim performansama i najboljim grafičkim značajkama.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI