NEKAD SU SE ZA FILMSKE SCENE KORISTILI MODELI: Ovaj je prodan za 2,3 milijuna dolara | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NEKAD SU SE ZA FILMSKE SCENE KORISTILI MODELI: Ovaj je prodan za 2,3 milijuna dolara

Autor Krunoslav Ćosić

Mini svemirska letjelica korištena je u prvom filmu Star Wars

 X-wing Starfighter.jpg Izvor: Propstore / Ferrari / Profimedia

Ako ste pogledali prvi film Ratovi zvijezda onda se sjećate svemirske letjelice X-wing Starfighter. Nije to bila prava letjelica niti je bila riječ o računalnoj simulaciji. To je bio umanjeni model svemirske letjelice dug 56 cm.

Upravo je taj model prodan za više od 2, 3 milijuna dolara, a letjelica je korištena u scenama bitke. U mjerilu je 1:24, a kreirala ga je za redatelja Georgea Lucasa holivudska tvrtka za specijalne efekte Industrial Light & Magic.

Model se pojavljuje u Ratovima zvijezda: Nova nada (Star Wars: A New Hope) iz 1977. godine u kojem je Crveni vođa igrao ulogu u posljednjoj bitki filma. Lik je nosio jedinstvenu zlatnu kacigu, a njegov borac X-wing bio je označen jednom crvenom prugom na svakom krilu, što je označavalo njegov pozivni znak kao Red One.

 Darth Vader.jpg Izvor: Shutterstock

Kada su Ratovi zvijezda stigli u kina u svibnju 1977. postali su trenutni fenomen. Dva elementa koja se često navode za uspjeh filma bila su njegova estetika dizajna i kvaliteta rada vizualnih efekata - oba su predstavljena u ovom povijesnom modelu lovcu X-wing.

Model dug 56 cm prodao je Propstore na aukciji filmskih memorabilija. Visoka pretprodajna procjena bila je milijun USD / 950.000 eura, ali konačna cijena od 2.375.000 USD / 2.254.848 eura bila je dvostruko veća.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI