KALUSH ORCHESTRA: Kako eurovizijski pobjednici stoje na društvenim mrežama? | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

KALUSH ORCHESTRA: Kako eurovizijski pobjednici stoje na društvenim mrežama?

Autor Krunoslav Ćosić

Ukrajinska rap grupa Kalush osnovana 2019. godine pobjednik je Eurovision natjecanja

 Kalush Orchestra (1).jpg Izvor: Youtube

Najbolja pjesma na natjecanju Eurovision je Stefania, a izvodi ju ukrajinska grupa s 394.000 pretplatnika na YouTubeu. Njihovi video filmovi imaju 176 milijuna pregleda, a nakon samo pet sati od uploada pjesma Stefania imala je 220.000 pregleda. Sudeći po broju objava, nisu baš aktivni na YouTubeu jer unatrag godinu objavili 15-ak videa. Na YouTube kanalu Eurovision Song Contest pjesma je pogledana 191.000 puta.

Kalush Orchestra - Stefania
Izvor: Youtube

Na Instagramu kalush.official je do sada objavio 254 posta, imaju 582.000 pratitelja, a oni prate 373 korisnika. Njihovu objavu, u kojoj primaju pobjednički mikrofon, pogledalo 2,8 milijuna ljudi. Još više pregleda ima početak njihovog pobjedničkog nastupa, nakon što su od stručnog žirija i glasača dobili rekordnih 631 bod.

 kalush.official Instagram.jpg Izvor: Instagram

Facebook stranicu grupe Kalush lajkalo je 32.213 osoba, a prati ju 43.868 ljudi. Posljednja objava privukla je gotovo 10.000 reakcija, 455 komentara te 1800 dijeljenja.

Usporedimo li spomenute brojke s prošlogodišnjim pobjednikom, Måneskin (na danskom jeziku to znači mjesečina), Talijani su ipak imali bolje brojeve na društvenim mrežama. Naravno, za Kalush Orchestra slijedi siguran rast pratitelja i pregleda njihovih objava.

Inače, Ukrajini to nije prva pobjeda na Euroviziji - pobijedili su na natjecanjima u 2004. i 2016. godini.

Kalush Orchestra nastao je kao izdanak rap grupe Kalush, fokusiran na spajanje modernih hip-hop zvukova s motivima koji se nalaze u tradicionalnoj glazbi i umjetnosti Ukrajine. Članovi Oleh Psiuk, Ihor Didenchuk, MC KylymMen, Tymofii Muzychuk, Vitalii Duzhyk i Sasha Tab stvaraju zvuk i vibracije koje su se svidjele cijeloj Europi, pokazuje njihova pobjeda.

 Kalush Orchestra (2).jpg Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI