DODIJELJENI SU OSKARI: Jedna nagrada je otišla i za streaming servis | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

DODIJELJENI SU OSKARI: Jedna nagrada je otišla i za streaming servis

Autor Davor Dakić

Na 94. po redu dodjeli nagrada Academy awards briljirao je i relativno novi format distribucije

 Oscar 2022.jpg Izvor: Shutterstock

Prošle godine dogodio se prijelomni trenutak na dodjeli filmskih nagrada Oscar koji odlično odgovara streaming servisima poput Apple TV+, Netflix i drugima - filmovi nisu morali imati kino prikazivanje kako bi mogli osvojiti nagradu.

Ove je godine jedan Oscar osvojio film s Apple TV+ platforme - CODA (skraćenica za djecu gluhih odraslih osoba) je nagradu osvojio u kategoriji Best picture, a radnja se vrti oko kćerke gluhih roditelja. Film je režirao Sian Heder.

I Netflix je imao jako dobru nominaciju s filmom The power of the dog (Šape pasje) koji ipak nije pobijedio u kategoriji najboljeg filma. Netflix je nominirao sljedeće filmske uratke: Roma, The Irishman, Marriage Story, Mank, The Trial of the Chicago 7, Ne gledaj gore i The Power of the Dog.

Najboljim glumcem proglašen je Will Smith za film King Richard, a Oscara za najbolju glumicu kući je ponijela Jessica Chastain za The Eyes of Tammy Faye. Ovo su svi dobitnici Oscara 2022.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI