MOŽDA VAS OVO ZANIMA: Koliko se internet koristi u Africi | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

MOŽDA VAS OVO ZANIMA: Koliko se internet koristi u Africi

Autor Igor Martić

U nekim afričkim zemljama internet je imalo manje od jedan posto stanovništva

  Izvor: Profimedia

U 2010. godini prosječna stopa penetracije interneta u afričkim zemljama bila je samo 9,3 posto. Zemlje poput Maroka, Sejšela i Tunisa bile su daleko od tog niskog postotka, uz 52, 41 odnosno 37 posto stanovništva koje je svrstano u korisnike interneta.

Ipak, 35 zemalja imalo je stopu ispod 10 posto dok su Niger, Etiopija, DR Kongo, Eritreja i Sijera Leone bili ispod granice od jedan posto. Međutim, kako pokazuje Statistina analiza podataka Svjetske banke, 2020. (što je posljednja dostupna godina) već je donijela značajne pozitivne promjene u stopama velikog broja zemalja na tom kontinentu.

 Afrika internet svijet.jpg Izvor: Pixabay

Najveći relativni porast penetracije zabilježen je u Etiopiji koji je sa samo 0,8 posto otišao na 25 posto, što je povećanje veće od 3.200 posto. Slično spektakularan napredak postignut je i u drugim zemljama koje su imale vrlo niske stope u 2010., kao što su Sijera Leone, Gvineja i DR Kongo.

Jasno je kako u Africi još uvijek ima jako puno potencijala za napredak. Iako nijedna zemlja više nema stopu ispod 1 posto, a samo njih sedam je ispod 10 posto, prosječna stopa je i dalje samo 31,7 posto. U usporedbi s globalnom penetracijom, ukupna stopa južne Azije najbliža je s 35,3 posto, ali druge globalne regije su mnogo dalje ispred (za sada).

 Internet u Africi Afrika.jpg Izvor: Statista

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI