NAJPOPULARNIJI KINESKI PROIZVOĐAČ Slijedi suradnja sa Zeiss kompanijom | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NAJPOPULARNIJI KINESKI PROIZVOĐAČ Slijedi suradnja sa Zeiss kompanijom

Autor Smartlife

Vivo je predstavio novi, samostalno razvijeni čip za fotografiju V1

 Vivo V1 čip (5) Izvor: Weibo

Najpopularniji kineski proizvođač telefona najavio je vlastiti V1 čip, ali i suradnju sa Zeiss kompanijom u svim područjima fotografije i video snimanja.

 Vivo V1 čip (2) Izvor: Vivo

Na nedavno održanoj konferenciji za medije u Shenzhenu u Kini vivo je predstavio novi, samostalno razvijeni čip za fotografiju pod oznakom V1 te istovremeno pružio informacije o novim dugoročnim strateškim ciljevima s kompanijom Zeiss.

“V1 je potpuno prilagođen čip s integriranim krugom namijenjen za fotografiranje i video aplikacije unaprijeđene kvalitete. Čip predstavlja ključnu prekretnicu kao prvi korak u neovisnom istraživanju, razvoju i dizajniranju čipova u kompaniji vivo“, rekao je Hu Baishan, izvršni potpredsjednik i izvršni direktor ove kineske kompanije.

 Vivo V1 čip (3) Izvor: Vivo

Na razvoju čipa za fotografiju V1 već dvije godine radi više od 300 zaposlenih stručnjaka u sektoru za istraživanje i razvoj u laboratoriju za snimanje vivo kompanije. Novi vivo V1 čip za fotografije i video, kao i obradu slike i video prikazivanja na telefonima i tabletima koristi drastično manje energije nego ranija rješenja. Sadrži napredne AI algoritme za prepoznavanje kadra, obradu i postprodukciju, ali i procesira same fotografije i video zapise.

Pristup kompanije vivo tehnologiji obrade slike na nivou čipa (ISP) uglavnom će se fokusirati na četiri strateška smjera: sustav slike, operativni sustav, industrijski dizajn i performanse. Po Huovom mišljenju, vivo će razmotriti razvoj čipova s drugim partnerima ukoliko bude postojala potreba za rješavanjem nedostatka ponude na tržištu ili zbog potrebe za razvojem potpuno prilagođenih čipova koji će podržati dugoročni strateški pravac kompanije.

 Vivo V1 čip (1) Izvor: Weibo

Osim što poboljšava vizualnu estetiku i efekte slikanja čip za fotografiju V1 također ima za cilj korisnicima donijeti bolji doživljaj vizualnog prikaza. Kompanija vivo ulaže značajna sredstva u područje mobilne fotografije, a poznata je po izumima poput Gimbal tehnologije stabilizacije i opcije Selfie Spotlight.

 Vivo V1 čip (4) Izvor: Weibo

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

U prosincu 2020. godine kompanije vivo i Zeiss najavile su dugoročno strateško partnerstvo u području fotografije na mobilnim telefonima. Prvi telefoni koji će koristiti vivo V1 čip bit će iz serije X70 na kojoj će raditi i Zeiss kompanija.