ISTRAŽIVANJE U HRVATSKOJ Dnevno provodimo 10 sati na prijenosnom računalu  | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ISTRAŽIVANJE U HRVATSKOJ Dnevno provodimo 10 sati na prijenosnom računalu 

Autor Krunoslav Ćosić

Prijenosna računala postala su neophodna za život, naročito za hibridni način rada

 Huawei MateBook 14s_6.jpg Izvor: Huawei

Hrvatski građani gotovo dvije godine rade (i) od kuće, koristeći prijenosno računalo dok se desktop računalo nalazi u uredu. 40% ispitanika posao je obavljalo kombinirano, radom iz ureda te radom od kuće.

Huawei je na 49% muškaraca i 51% žena proveo istraživanje, a 55% ispitanika u potpunosti se slaže kako bi im bilo lakše kad bi koristili isto računalo na poslu i kod kuće. Dakle, u poslovne i u privatne svrhe.

I dalje je velik broj hrvatskih građana sa svojim najbližima povezan preko tehnologije (njih 38 posto) dok 68 posto ispitanika održava kontakt sa svojom obitelji uživo. Istraživanje pokazuje da svaki peti ispitanik priželjkuje novi laptop.

 Huawei MateBook14s_2.jpg Izvor: Huawei

Gotovo 50% ispitanika dnevno provede i do 10 sati koristeći prijenosno računalo, a čak 66% ispitanika smatra kako je upravo snaga procesora najbitniji faktor pri odabiru novog laptopa. Nakon snažnog procesora sljedeći faktor kojeg 63% ispitanika smatra najvažnijim jest kapacitet radne memorije.

Čak 53% ispitanika smatra kako je kod laptopa najvažnija snažna baterija. Kvaliteta ekrana bitna je 47% ispitanika. Mogućnost povezivanja laptopa s drugim uređajima bitna je svakom petom ispitaniku, 63% njih svoj laptop uparuju s pametnim telefonom, 39% sa slušalicama, a 37% s monitorom. Čak 88% ispitanika smatra kako je mogućnost pohrane osjetljivih podataka važna.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI