NEŠTO SE ZNA, NEŠTO SE NE ZNA Windows 11 stiže ove jeseni | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NEŠTO SE ZNA, NEŠTO SE NE ZNA Windows 11 stiže ove jeseni

Autor Smartlife

Microsoft nikome, barem ne u početku, neće uvjetovati prelazak na Windows 11

 Windows-11 Izvor: Microsoft

Dosta toga se još uvijek ne zna, barem ne pouzdano kad je Windows 11 u pitanju - hoće li podržavati aktualne Windows 10 uređaje ili ne još nitko ne može pouzdano tvrditi jer to očigledno ne zna niti sama kompanija.

Ipak, jedno je sigurno - datum premijere Windowsa 11 i njegova cijena poznati su već sad. Microsoft je objavio da će Windows 11 debitirati kao OS update od 5. listopada te će biti besplatna nadogradnja za sve podržane uređaje.

Ovo su velike novosti koje do sada nismo znali, iako se o cijeni tj. mogućnosti da Windows 11 bude besplatan nagađalo već neko vrijeme. Windows 11 prvo će dobiti samo uređaji koji su prošli hardverski test, a onda tek u ovisnosti od stvarnih pokazatelja i korisnici računala koja nisu prošla test hardvera kao prva grupa. Tu se misli na starost računala, CPU, GPU i druge parametre.

Prema Microsoftovoj procjeni svi podržani uređaji radit će s Windows 11 sustavom do najkasnije sredine 2022. godine. Microsoft nikoga neće, barem ne u početku, prisiljavati na prelazak na Windows 11. također, oni koji dobiju opciju za instalaciju putem Windows Update sustava neće biti u obavezi preuzeti ga. Ipak, kako nas iskustvo uči sigurni smo da će u nekom trenutku kompanija tražiti od svojih Windows 10 korisnika prelazak na novi OS.

Introducing Windows 11
Izvor: Youtube

Windows 11 donosi veliki broj promjena, a samo neke od njih su redizajniran Start menija, noviji izgled korisničkog sučelja i zvukovi koji ga prate, vidgeti, nova i poboljšana Microsoftova trgovina kao i gaming opcije Auto HDR ili Direct Storage.

Zanimljivo je da Windows 11 ima podršku za Android aplikacije, ali putem Amazon i Intel partnerstva. One neće biti dio prvog vala prelaska na Windows 11. Android podrška stići će nešto kasnije, ali Microsoft nije najavio kada i pod kojim uvjetima.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI