ISPORUKE SKLOPIVIH PAMETNIH TELEFONA Do 2023. rast će 10 puta | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ISPORUKE SKLOPIVIH PAMETNIH TELEFONA Do 2023. rast će 10 puta

Autor Krunoslav Ćosić

Ako se na nešto možete kladiti onda su to pametni telefoni u sklopivoj formi koja podrazumijeva savitljive ekrane

  Izvor: Samsung

Samsung je predstavio dva nova pametna uređaja s preklopnim dizajnom - Galaxy Z Fold3 i Galaxy Z Flip3. Prašina oko njih još uvijek se nije slegla, to je mamac za nove kupce koji traže drugačije i originalnije uređaje, a u igru se uključuje sve veći broj proizvođača.

 Samsung Galaxy Z Flip3
Samsung Galaxy Z Flip3
Izvor: Samsung

U ovoj se godini očekuje da će tržište sklopivih pametnih telefona rasti tri puta u odnosu na 2020. godinu, u periodu do 2023. godine dominirat će Samsung sa svojim uređajima (očekuje se udio od čak 75 posto), a tek za dvije godine bi u proizvodnju takvih uređaja mogao ući i Apple. Sve su to za sada prognoze iza kojih stoji Counterpoint.

Prema njihovoj najnovijoj prognozi isporuka sklopivih (preklopnih) pametnih telefona, u 2021. godini će biti isporučeno oko 9 milijuna takvih uređaja. U godini prije isporučeno je oko 3 milijuna uređaja koji imaju ekrane savitljive na dodir, a Samsung je dominirao s udjelom većim od 88 posto.

  Izvor: Samsung

Do 2023. očekuje se 10 puta veći rast isporuka takvih pametnih telefona. Čak i s više OEM proizvođača koji ulaze u područje sa sklopivim pametnim telefonima, Counterpoint očekuje da će Samsung nastaviti dominirati s gotovo 75% tržišnog udjela.

Uz značajan pad cijena, poboljšani dizajn i izgled, Samsung će vjerojatno ciljati na mlađe korisnike s novim sklopivim pametnim telefonom Galaxy Z Flip3. Novi Galaxy Z modeli dobit će i podršku za S Pen, što može pomoći u apsorpciji postojećih korisnika Notea koji ovog kolovoza nisu dočekali novu Note(21) seriju.

  Izvor: Samsung

Tržište vrhunskih pametnih telefona u Kini bit će posebno zanimljivo za Samsung koji tamo nema gotovo nikakav udio u prodaji pametnih telefona već nekoliko godina. Samsung može preuzeti Huaweijevo (upražnjeno) mjesto što će pridonijeti ukupnoj količini isporuka.

  Izvor: Samsung

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI