ZA LJUBITELJE NOKIJE: Pametni Android televizor u mini izdanju | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ZA LJUBITELJE NOKIJE: Pametni Android televizor u mini izdanju

Autor Krunoslav Ćosić

Za današnje vrijeme neuobičajena dijagonala ekrana televizora ipak ima svoju publiku koja traži mali televizor

  Izvor: Nokia

Ne mora svaki televizor biti veliki, pokazuje to novi model Nokia Smart TV 2400A. Proizvođač ovog televizora ipak nije Nokia, iako se brand nalazi ispisan na prednjoj strani – po licenci ga proizvodi StreamView poznat po proizvodnji set-top box uređaja Nokia.

Zahvaljujući Android TV-u i Google Play trgovini omogućen je pristup do 7000 različitih aplikacija kojima ćete dodatno proširiti funkcionalnost svojeg televizora i učiniti ga još pametnijim. Na televizoru se mogu koristiti streaming usluge poput Netflix, Disney+, Prime Video, YouTube…

  Izvor: Nokia

Dijagonala televizora Nokia Smart TV 2400A je 24 inča odnosno 61 centimetar. Podsjeća nas to na nekadašnje televizore u koje smo gledali prije 20-ak i više godina. Jasno, omjer stranica nije kao prije nekoliko desetljeća.

Televizor je prikladan za vikendice i kampere, ali i sve druge ograničene prostore poput dječje sobe, kuhinje, ureda ili pak kupaonice. Dolazi s frekvencijom od 50-60 Hz i HD rezolucijom od 1366 x 768 piksela, što znači da možete očekivati dobru oštrinu slike, bez obzira na malu veličinu televizora.

Instalacija raznih aplikacija je vrlo jednostavna i lagana s uputama na zaslonu televizora, a Googleova automatska i redovita ažuriranja softvera osiguravaju najviše sigurnosne standarde. 24-inčni Nokia Smart TV dolazi s poznatim Nokia stilom u nordijskom minimalističkom dizajnu, u kombinaciji s modernom tehnologijom.

  Izvor: Nokia

Kao i kod svih pametnih televizora Nokia, uključen je elegantni, glasovno kontroliran i ergonomski oblikovan Bluetooth daljinski upravljač. Jedinstveno pozadinsko osvjetljenje pomaže pronaći pravi gumb čak i u mračnim sobama. Dobro će doći i direktne tipke na daljinskom upravljaču za pokretanje aplikacija Netflix i YouTube.

  Izvor: Nokia

Povezivost omogućuju tri HDMI priključka, dva USB priključka i jedan audio/video priključak te dvopojasni Wi-Fi i Bluetooth za brzo uparivanje daljinskog upravljača i ostalih Bluetooth uređaja. Zahvaljujući ugrađenom Chromecastu, videozapisi, sportske emisije, mobilne igre, glazba i drugi sadržaji mogu se streamati s mobilnih uređaja direktno na televizor.

Nadalje, Nokia Smart TV podržava Google Assistant za glasovno pretraživanje YouTube videozapisa, najnovijih blockbustera ili drugih informacija.

Četverojezgreni procesor s 1 GB RAM-a i 8 GB ROM-a osigurava glatku reprodukciju igara, videozapisa i web sadržaja. Ugrađeni trostruki tuner omogućuje gledanje TV-a uživo putem zemaljske antene (DVB-T2), satelita (DVB-S2) ili kabela (DVB-C). Dodatno, CI+ utor za pay TV kartice koristi se za TV sadržaje koji se plaćaju. Cijena za Nokia Smart TV 2400A je 299 eura odnosno oko 2300 kuna.

  Izvor: Nokia

  Izvor: Nokia