APPLE ISTRAŽUJE PROBLEM S DUHOVIMA: Lažni dodiri po pametnom satu | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

APPLE ISTRAŽUJE PROBLEM S DUHOVIMA: Lažni dodiri po pametnom satu

Autor Krunoslav Ćosić

Za sada nema većeg broja prijavljenih slučajeva, ali Apple je svjestan problema i aktivno se njime bavi

 Apple Watch Ultra 2.jpg Izvor: iStyle

Gledate u pametni sat i vidite kao da ga netko dodiruje, ali to niste vi niti netko oko vas. Pojavljivanje duhova nije nikakva novost u svijetu tehnologija, ali je nezgodno za korisnika jer to znači da uređaj radi nešto što vi ne želite.

Apple Watch Series 9 i Apple Watch Ultra 2 su modeli satova zahvaćeni dodirom duhova, a tvrtka istražuje problem koji je zahvatio najnovije modele pametnih satova. Dakle, dodiri i prelasci preko ekrana bilježe se čak i kada se površina ne dodiruje.

Po internetu za sada nema većeg broja prijavljenih slučajeva ovog problema jer se tek pojavio, ali treba reći i kako ne prijavljuju svi probleme koji se uoče. Ono što je bitno za istaknuti je da stariji Apple Watch modeli nisu zahvaćeni ovim problemom.

 Apple Watch Series 9 (4).jpg Izvor: Youtube

Što se događa u praksi? Moguće je da sat samostalno nekoga nazove, bez da je to inicirao vlasnik. Neki javljaju kako ne mogu unijeti lozinku u svoj pametni sat, kao da ih nešto sprječava. Uzrok ovom problemu trenutno nije poznat.

Nije poznato niti kada bi Apple mogao pronaći rješenje te ako se problem može riješiti softverskom nadogradnjom (što je čak i upitno), kad bi to moglo doći na satove pogođenih vlasnika satova. Nema podatka niti koliko je vlasnika satova prijavilo grešku i probleme.

Možda bi prisilno ponovno pokretanje sata moglo riješiti problem, što i sam Apple preporučuje za napraviti ukoliko se pojave neki problemi. Naravno, bitno je i redovno ažuriranje softvera.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI