HRVATSKA TVRTKA I AMERIČKI RATNI VETERAN: Kreirali su dronove za nogomet u zraku | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

HRVATSKA TVRTKA I AMERIČKI RATNI VETERAN: Kreirali su dronove za nogomet u zraku

Autor Krunoslav Ćosić

Takozvani Drone Soccer koristi jedinstvenu tehnologiju koja razvija kritičko razmišljanje i komunikaciju

 profimedia-0835890232.jpg Izvor: Frederic J. BROWN / AFP / Profimedia

Hrvatska tehnološka tvrtka Orqa je u suradnji s američkim ratnim veteranom, bojnikom Kyleom Sandersom i kompanijom CrewConcept kreirala novu generaciju bespilotnih letjelica specijaliziranih za nogomet u zraku.

Drone Soccer inovativni je sport koji predstavlja budućnost tehnologije. Ovaj novi oblik sporta uključuje dvije ekipe sastavljene od tri do pet igrača koji upravljaju dronovima u zatvorenom kavezu dimenzija 10 x 20 metara.

Drone Soccer France 2022 – Bande Annonce
Izvor: Youtube

Svaki tim posebno određuje kapetana čija je glavna misija postići pogodak kroz golove suparničke ekipe. Ostali igrači imaju zadatak blokirati napadača odnosno kapetana protivničke ekipe, a u napadu su dopušteni i sudari u punom kontaktu.

Kako bi izdržali udarce protivnika dronovi su opremljeni plastičnom zaštitom, a igra se odvija u tri kruga u trajanju od tri minute. Ovakva vrsta sporta i aktivnosti pruža stvarno iskustvo upravljanja dronovima te podučava vještinama koje se lako prenose u različita polja karijere.

 Kyle Sanders.jpg Izvor: Orqa

Jedan od osnivača programa, bojnik Kyle Sanders, umirovljeni je pilot i instruktor ratnog zrakoplovstva s diplomom inženjera svemirskih sustava koji je svojim bogatim iskustvom i znanjem uvelike doprinio razvoju nove generacije bespilotnih letjelica te njihovoj integraciji u ovu vrstu sporta. Kyle je izjavio: „Drone Soccer jedinstveni je oblik sporta koji integrira kritičko razmišljanje zajedno s brzom reakcijom svih članova tima.“

CrewConcept je tehnološka organizacija koja djeluje u području bespilotnih letjelica, a bavi se konceptualizacijom i prilagodbom programa leteće robotike. Cilj CrewConcepta je integrirati tehnike zrakoplovstva u obrazovanje, ali i dodatno osposobiti studente za zrakoplovstvo.

To će dobro doći u vremenu kada se industrija suočava sa stalnom krizom rada te nedostatkom pilota, mehaničara i tehničara.

 CrewConcept.jpg Izvor: Orqa

 Drone Soccer.jpg Izvor: Frederic J. BROWN / AFP / Profimedia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI