APPLE NEŠTO SPREMA: Ali još uvijek skrivaju svoj prvi sklopivi uređaj | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

APPLE NEŠTO SPREMA: Ali još uvijek skrivaju svoj prvi sklopivi uređaj

Autor Krunoslav Ćosić

Hoće li to biti sklopivi iPhone ili ipak sklopivi iPad još nije poznato

 Preklopni Apple iPhone savitljivi ekran (1).jpg Izvor: YOUTUBE / #IOS BETA NEWS

Iako s nama već četiri-pet godina sklopivi telefoni sa savitljivim ekranima nisu još uvijek ušli u mainstream. Skupi su, još uvijek pate od nekih bolesti, upitna je njihova trajnost, a niti softverska podrška nije daleko napredovala. Uglavnom se sve svodi na multitasking, s dva do tri aktivna prozora na jednom ekranu.

Naravno, čeka se Apple. Hoće li njihov uređaj biti okidač za tržište koje će masovnije prihvatiti preklopne uređaje – ostaje za vidjeti dok Apple ne predstavi svoj prvi uređaj. Ipak, Apple navodno radi na više prototipova sklopivih iPhoneva pa ćemo vidjeti što će na kraju od svega toga biti.

Navodno je Apple već napravio dva prototipa sklopivog iPhonea u obliku školjke, ali su svi u ranoj fazi razvoja. Ako bi Apple krenuo na tržište sa sklopivim iPhoneima oni vjerojatno neće izaći na tržište do 2026. godine.

 Preklopni Apple iPhone savitljivi ekran (2).jpg Izvor: YOUTUBE / #IOS BETA NEWS

Treba prije toga riješiti neke dvojbe – priča se da su Appleovi dizajneri otkrili kako je teško stvoriti sklopivi iPhone dovoljno uvjerljiv da postoji izvan trenutnog faktora forme kakvu ima iPhone. Uz to, inženjeri žele učiniti svaku stranu upola tanjom od običnog iPhonea tako da će biti otprilike iste debljine kada se sklopi.

Što ih sprječava u tome? Veličina baterije i ograničenja koja ima zaslon. Uz veću iskoristivu gustoću energije po jedinici prostora moći će se kroz vrijeme smanjivati odnosno stanjivati baterije.

 Preklopni Apple iPhone savitljivi ekran (6).jpg Izvor: YOUTUBE / #IOS BETA NEWS

Honor je u svoj model Magic V2 uspio smjestiti bateriju tanku samo 2,75 mm tako da je otklopljen uređaj debljine ispod 5 mm, a kad je sklopljen onda ima samo 9,9 mm. Time se približio odnosno dostignuo je aktualne flagship modele koji imaju debljinu od 8 ili 9 mm. I masa je smanjena na prihvatljivih 234 grama.

Ipak, analitičari smatraju da bi prvi Appleov sklopivi uređaj mogao biti iPad, na kojem tvrtka navodno radi od 2020. godine. I njima je problem kako riješiti nabor koji se pojavljuje u središtu sklopivih zaslona, nakon opetovanog presavijanja. Appleov je cilj očigledno ravan ekran nakon što se otvori kućište, bez izbočine u sredini.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI