ZAKRIVLJENO JE IN: Novi OLED modeli monitora na sajmu CES 2024 | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ZAKRIVLJENO JE IN: Novi OLED modeli monitora na sajmu CES 2024

Autor Krunoslav Ćosić

Samsung proširuje liniju Odyssey gejming monitora novim OLED modelima

 Samsung CES 2024_Odyssey OLED series (G95SD, G80SD, G60SD).jpg Izvor: Samsung

Las Vegas će sljedeći tjedan iznjedriti novitete, a novosti priprema i Samsung. Novi OLED modeli donose performanse i vizualnu jasnoću koje igrači traže u svojim monitorima, uključujući Odyssey OLED G9 (model G95SD), Odyssey OLED G8 (model G80SD) i Odyssey OLED G6 (model G60SD).

Odyssey OLED G9 je zakrivljeni ultra-široki gejming monitor od 49" s DQHD (5120x1440) rezolucijom i omjerom slike 32:9 te drugim poboljšanim značajkama. Odyssey OLED G8 je prvi ravan 32-inčni Samsung OLED gejming monitor s 4K UHD (3840x2160) rezolucijom i omjerom slike 16:9.

Iz Samsunga ističu kako oba monitora imaju osvježavanje od 240 Hz i vrijeme odziva GTG 1 od 0,03 ms. Odyssey OLED G6 je monitor od 27 inča s QHD (2560x1440) rezolucijom koji podržava omjer slike 16:9, osvježavanje od 360 Hz i vrijeme odziva GTG od 0,03 ms.

 Samsung CES 2024_Odyssey OLED G9 G95SD (1).jpg Izvor: Samsung

„Uz raznovrsnost žanrova igara, gejming platforme postaju sve raznolikije“, izjavio je Hoon Chung, izvršni potpredsjednik Odjela za vizualne zaslone u Samsung Electronics. „Novi OLED Odyssey gejming monitori tvrtke Samsung omogućit će gejmerima imerzivnije okruženje i inovativnu tehnologiju koja personalizira njihov doživljaj igranja, pritom ispunjavajući i nadmašujući njihove potrebe.“

Ugrađena OLED tehnologija bez odsjaja minimizira refleksije svjetla omogućujući poboljšano iskustvo gledanja bez dodatne opreme tako da korisnici mogu igrati videoigre s dosljednom svjetlinom i bojom u gotovo svakim uvjetima osvjetljenja.

S VESA DisplayHDR True Black 400, ovi monitori pružaju nevjerojatne detalje i živopisne boje neovisno o igri ili sadržaju koji se prikazuje. Štoviše, podržavaju AMD FreeSync Premium Pro za izuzetno lako igranje s niskim latencijama u HDR-u.

 Samsung CES 2024_Odyssey OLED G8 G80SD (3).jpg Izvor: Samsung

Novi modeli monitora nude sveobuhvatnu fizičku povezivost s dva HDMI 2.1 porta, USB hubom i DisplayPort 1.4 ulazom. Korisnici će također uživati u većoj udobnosti i praktičnosti s kompatibilnošću s VESA držačem te podesivim stalkom (HAS) koji ima kontrolne točke nagiba, okretanja i rotiranja monitora.

Modeli Odyssey OLED G9 i Odyssey OLED G8 imaju ugrađen Samsung SmartThings Hub tako da se korisnici mogu povezati s različitim IoT uređajima koji su kompatibilni s Matter protokolom i Alijansom za povezivanje aparata (HCA) za kontrolu uređaja.

 Samsung CES 2024_Odyssey OLED G9 G95SD (2).jpg Izvor: Samsung

Samsung je po prvi put Odyssey liniji dodao opcije ravnog OLED monitora i omjer slike 16:9 u modele Odyssey OLED G8 i Odyssey OLED G6. Novi modeli se odlikuju jedinstvenim, tankim dizajnom od metala linije Odyssey OLED i obuhvaćaju novu funkciju osnovnog osvjetljenja Core Lighting+ koja se uklapa u tanak okvir.

Core Lighting+ emitira ambijentalno osvjetljenje iz pozadine monitora. Uz krug osvjetljenja koji je četiri puta tanji od prethodnog modela (G95SC) savršeno se uklapa u tanki metalni okvir od 3,9 mm.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI