GALAXY S24 SERIJA: Ako će ovo biti specifikacije Samsung ima hit za 2024. | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

GALAXY S24 SERIJA: Ako će ovo biti specifikacije Samsung ima hit za 2024.

Autor Krunoslav Ćosić

Uz fotografije za Galaxy S24 seriju sve je više otkrivenih specifikacija o nova tri uređaja

 Samsung-Galaxy-S24-Ultra-S24-Plus, Windows Report.jpg Izvor: Windows Report

Očekuje se da će Samsung seriju Galaxy S24 predstaviti sredinom siječnja 2024., ali više ne moramo čekati kako bismo saznali više o modelima koji će ponovo obarati rekorde. Nekoliko Galaxy modela, među kojima je i ovogodišnji Galaxy S23 Ultra, među najprodavanijim su pametnim telefonima u 2023. godini. Naročito se Ultra dobro prodaje.

Renderi uređaja iz Galaxy S24 serije već su procurili, iako ih moramo uzeti s dozom skepse. Windows Report je objavio rendere za Galaxy S24, Galaxy S24+ i Galaxy S24 Ultra modele kao i specifikacije za sva tri nadolazeća telefona, zajedno s nekim detaljima o sustavu rasipanja topline.

Galaxy S24 i Galaxy S24+ navodno će biti dostupni u četiri boje: jantarno žutoj, kobaltno ljubičastoj, mramorno sivoj i oniks crnoj. Galaxy S24 Ultra, za koji se očekuje da će imati okvir od titana, navodno dolazi u četiri opcije boja: Titanium Black, Titanium Gray, Titanium Violet i Titanium Yellow.

 Samsung-Galaxy-S24-Ultra-Titanium-Colors, Windows Report.jpg Izvor: Windows Report

Sudeći po dostupnim fotografijama Galaxy S24 i Galaxy S24+ imat će izuzetno tanke i simetrične okvire dok bi Galaxy S24 Ultra trebao imati pravokutni okvir kao i na prethodnim modelima, s gotovo ravnim stranama i ravnim zaslonom. Razlog je bolja iskoristivost ekrana s P Pen olovkom, kojoj zakrivljeni rubovi baš i ne odgovaraju. S Pen olovka trebala bi biti usklađena s bojom telefona.

Galaxy S24 Ultra i dalje će imati četiri kamere na stražnjoj strani: 200 MP primarnu kameru, 12 MP ultraširoku kameru, 10 MP telefoto kameru s 3x optičkim zoomom i 50 MP primarnu kameru s 5x optičkim zoomom.

Pokretat će ga najnoviji i najmoćniji čip Snapdragon 8 Gen 3, navodno diljem svijeta, dok će neke varijante Galaxy S24 i Galaxy S24+ modela koristiti Samsungov Exynos 2400 čipset (u svim zemljama osim Sjeverne Amerike i možda Kine).

Za Galaxy S24 se govori da će navodno imati samo 8 GB RAM-a dok će Galaxy S24+ biti dostupan u varijantama od 8 GB i 12 GB RAM-a. Galaxy S24 Ultra dolazit će sa samo 12 GB RAM-a, bez obzira na prostor za pohranu.

 Samsung-Galaxy-S24-Plus-Ultra, Windows Report.jpg Izvor: Windows Report

Ultra će biti dostupna u verzijama memorije od 256 GB, 512 GB i 1 TB. Galaxy S24 dolazit će u varijantama od 128 GB, 256 GB i 512 GB pohrane dok se za Galaxy S24+ kaže da dolazi u verzijama od 256 GB i 512 GB.

Uz informacije odnosno specifikacije koje su očekivane puno nam je zanimljiviji podatak o rješenju topline koja se nalazi u kućištu. Za sve ove S24 nadolazeće telefone iz Samsunga se tvrdi da imaju puno veće sustave raspršivanja topline s parnom komorom.

Galaxy S24 će navodno imati 1,5x veći sustav isparivača u usporedbi s Galaxyjem S23 dok se za Galaxy S24+ kaže da ima 1,6x veći sustav isparivača od Galaxya S24+. Galaxy S24 Ultra će navodno imati 1,9x veći sustav hlađenja parne komore u usporedbi s već velikim sustavom na Galaxy S23 Ultra.

 Samsung-Galaxy-S24-Plus-Colors, Windows Report.jpg Izvor: Windows Report

Uz očekivani 5G ostale značajke uključuju Wi-Fi 6E na Galaxy S24 i Galaxy S24+ te najnoviji Wi-Fi 7 na Galaxy S24 Ultra. Sva tri telefona navodno će imati nekoliko AI i Generative AI značajki.

Spomenimo i zanimljive specifikacije koje otkrivaju da će Galaxy S24 imati 6,2-inčni OLED zaslon Full HD+ rezolucije i bateriju od 4000 mAh s punjenjem od 25 W. Galaxy S24+, koji ima 6,7-inčni QHD+ OLED zaslon, navodno dolazi s baterijom od 4900 mAh i brzim punjenjem od 45 W, što je povećanje snage punjenja u odnosu na prethodnika S23+. Galaxy S24 Ultra nastavit će koristiti isti kapacitet baterije od 5000 mAh kao i njegov prethodnik, uz 6,8-inčni QHD+ OLED zaslon i 45 W brzo punjenje. Dakle, Ultra ne donosi novosti u pogledu veličine ekrana, baterije i snage punjenja.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI