STROJ ZA KUĆNU MANIKURU: Koristi AI i robotsku ruku | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

STROJ ZA KUĆNU MANIKURU: Koristi AI i robotsku ruku

Autor Krunoslav Ćosić

Posjeti salonu za nokte mogli bi postati prošlost

 Nimble Beauty (7).jpg Izvor: Nimble Beauty / Ferrari / Profimedia

Umjetna inteligencija mijenja cijeli svijet te zahvaća i smart beauty područje u kojem se sve veći broj ljudi uljepšava kod kuće, bez odlaska u salone za ljepotu. AI je dotaknuo i izvođenje manikure.

Uređaj nazvan Nimble, tvrtke Nimble Beauty, ima robotsku ruku koja uči kakav je oblik, veličina i zakrivljenost noktiju korisnika. Ruka zatim oponaša pokrete ljudskog tehničara za nokte i može precizno nanijeti temeljni sloj, dva sloja boje i završni sloj koji će ostati bez krhotina.

Iz kalifornijske tvrtke kažu da tehnologija skeniranja noktiju od 270 stupnjeva koristi više od 20 algoritama za izračunavanje nanošenja laka i davanje instrukcija robotskoj ruci. Besprijekorna manikura bit će gotova za samo 25 minuta.

 Nimble Beauty (2).jpg Izvor: Nimble Beauty / Ferrari / Profimedia

Dakle, dostupna je 24/7, nije potrebno zakazivanje termina, a omogućuje više od 30 nijansi koje sjaje i traju do sedam dana. Umetnite u Nimble temeljni sloj, boju za nokte i kapsule te zatim umetnite ruku i pritisnite start kako bi se obavila manikura. Nimble skenira, lakira i suši vaše nokte.

Prvi i jedini uređaj za kućnu manikuru Nimble ima više od 40 patentnih prijava i odobrenih patenata koji štite Nimbleovu revolucionarnu inovaciju diljem SAD-a, Kanade, Europe, Japana, Južne Koreje i drugih velikih zemalja diljem svijeta.

Nimbleova tehnologija se razvija 6 godina, s odjelom za istraživanje i razvoj koji se sastoji od multidisciplinarnih inženjera (softvera, mehanike, sustava i procesa), fizičara kondenzirane tvari, industrijskih dizajnera, istraživača algoritama i analitičara kvalitete.

 Nimble Beauty (6).jpg Izvor: Nimble Beauty / Ferrari / Profimedia

 Nimble Beauty (4).jpg Izvor: Nimble Beauty / Ferrari / Profimedia

Koriste se mikro kamere velike brzine i visoke razlučivosti koje rade u kombinaciji s laserskim skeniranjem za neusporedivu točnost. Ovi senzori obrađuju i procjenjuju oblik i zakrivljenost svakog nokta jer ne postoje dva potpuno ista nokta.

Uređaj Nimble zatim uključuje finu motoričku robotsku ruku koja podiže i kontrolira četkicu kapsule. Djeluje u 5 osi kako bi se pokrio puni raspon pokreta i za kontroliranu slobodu. Kretanje zapravo oponaša ljudsko kretanje tako da možemo koristiti četku i lak - baš kao što bi pravi manikurist - za optimalne rezultate.

Stroj je uspješan u radu zahvaljujući golemoj biblioteci fotografija različitih noktiju. Prikuplja i optimizira informacije sa svakom manikurom koju primijeni. Nimble ima ugrađeni ventilator koji suši lak između svakog sloja za maksimalni sjaj i trajnost.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI