USKORO NA HRVATSKOM TRŽIŠTU: Sklopivi model s velikim kapacitetom baterije | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

USKORO NA HRVATSKOM TRŽIŠTU: Sklopivi model s velikim kapacitetom baterije

Autor Krunoslav Ćosić

Honor u novom modelu koristi baterije s kompozitom silicij-ugljik

 HONOR Magic V2_Black.jpg Izvor: Honor

Sklopivi ili preklopni pametni telefoni uglavnom pate od manjka kapaciteta baterije, usporedimo li ih sa standardnim modelima koji imaju ravni ekran. Na hrvatsko tržište uskoro dolazi Honor Magic V2, model u koji je ugrađen iznadprosječan kapacitet baterije od 5000 mAh, uz debljinu od samo 4,7 mm kada je rasklopljen i 9,9 mm kada je preklopljen.

Uz to je Honor Magic V2 najlakši i najtanji pametni preklopni telefon na svijetu. Time je uspješno postignuta ravnoteža između estetike i izdržljivosti baterije koja će moći izdržati cijeli dan s jednim punjenjem, bez dodatnog opterećenja koje obično dolazi s većom baterijom.

Honor Magic V2 u tome je uspio i na taj se način nametnuo kao lider u rješavanju sveprisutnog izazova izdržljivosti baterije u tankim uređajima. Ovaj najnoviji preklopni pametni telefon još je jedan pokazatelj Honorove predanosti inovacijama budući da sadrži naprednu baterijsku tehnologiju.

 Honor Magic V2 Veyron-battery.jpg Izvor: Honor

To je postignuto bez dodavanja nepotrebne mase samom uređaju. Honor je to postigao korištenjem pionirskog dizajna baterije s kompozitom silicij-ugljik. Ovaj izbor materijala omogućio je bateriji ne samo da bude lakša i tanja već i energetski gušća, što je radikalan odmak od konvencionalnih litij-ionskih baterija pružajući poboljšane performanse uz manji otisak. Rezultat je elegantan, tanki uređaj, sa supersnažnom, kvalitetnom i izdržljivom baterijom.

Usporedba s litij-ionskom baterijom

Prednost silicij-ugljičnih baterija kakve se nalaze u Honoru Magic V2, u odnosu na tradicionalne litij-ionske baterije, leži u njezinoj superiornoj gustoći energije. Silicij, kao komponenta anodnog materijala, može zadržati više litijevih iona od grafita, koji je standardni materijal koji se koristi u tipičnim litij-ionskim baterijama.

To znači veći kapacitet za pohranu energije u odnosu na fizičku veličinu baterije – mjera poznata kao gustoća energije. Stoga, baterija Magic V2 telefona može pohraniti više energije bez povećanja veličine ili mase telefona, što je značajan korak naprijed u tehnologiji baterija.

 Honor Magic V2 (1).jpg Izvor: Honor

Iz Honora kažu kako lagana priroda silicij-ugljične baterije dodatno naglašava privlačnost modela Magic V2. Tradicionalne litij-ionske baterije često zahtijevaju kompromis između mase i snage, odnosno baterije većeg kapaciteta povećavaju masu uređaja.

Međutim, s kompozitom silicij-ugljik, ova baterija uspijeva pružiti veći kapacitet punjenja, a pritom je i lakša. Na taj je način omogućeno da Magic V2 ostane iznimno tanak i lagan za rukovanje, bez dodatne mase koja se obično povezuje s baterijama velikog kapaciteta. Drugim riječima, silicij-ugljična baterija omogućila je da Honor Magic V2 traje duže s jednim punjenjem i da je praktičniji za nošenje.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI