APPLE IPHONE 15 PRO MAX: Ima drugu najbolju kameru na svijetu | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

APPLE IPHONE 15 PRO MAX: Ima drugu najbolju kameru na svijetu

Autor Krunoslav Ćosić

Sposobnosti kamere testirao je DxoMark i najjačem Appleovom telefonu dodijelio 154 boda

 Apple iPhone 15 Pro Max (2).jpg Izvor: hrvatskitelekom

Novi iPhone 15 Pro Max nije uspio srušiti Huawei P60 Pro s trona koji već mjesecima drži prvo mjesto, sa 156 bodova. Ocijenio je tako Dxomark u svojim fototestovima. Apple iPhone 15 Pro Max pridružuje se rangu vrhunskih fototelefona zahvaljujući izvrsnim performansama i s fotografijama i pri snimanju videu.

Najjači model iz serije predstavljene 12. rujna 2023. impresionira preciznom ekspozicijom, živopisnom svjetlinom i izvrsnim performansama kontrasta. Uređaj također briljira u snimanju portreta, gdje „dosljedno bilježi zamršene detalje i prekrasno prikazuje tonove kože, uz ugodan prikaz boja“.

Iako se hardver kamere možda na papiru ne čini vrhunskim u usporedbi s nekim konkurentima Appleova inženjerska finoća blista. Uključivanje Quad-Bayer senzora slike, kao u prošlogodišnjem iPhoneu 14 Pro i Pro Maxu, poboljšava kvalitetu slike i omogućuje neprimjetno zumiranje do 2x, a namjenski telefoto objektiv od 5x preuzima dužnost za najdulje faktore zumiranja.

 Apple iPhone 15 Pro Max (3).jpg Izvor: Apple

Osim toga, iPhone 15 Pro Max nadmašuje svoje prethodnike kao ultimativni pametni telefon za video snimanje. Ova poboljšanja zajednički ga postavljaju kao izvanredan izbor za mobilne fotografe i videografe.

Ključne specifikacije kamere koju u pozadini pokreće novi čipset A17 Pro:

• Primarna kamera: 48 MP senzor, 2,44 µm quad piksel, 24 mm ekvivalent f/1,78 objektiva s otvorom blende, Dual Pixel AF, OIS
• Ultraširoka kamera: senzor od 12 MP, objektiv s otvorom blende od 13 mm ekvivalent f/2,2, Dual Pixel AF
• Tele kamera: senzor od 12 MP, pikseli od 1,12 µm, objektiv s otvorom blende od 120 mm ekvivalent f/2,8, Dual Pixel AF

Kao pozitivne karakteristike Dxomark ističe živu svjetlinu i kontrast kada se fotografije gledaju na HDR zaslonu, preciznu ekspoziciju čak i u noćnim snimkama, ugodan i prirodan prikaz boja i tonova kože, zatim izvrsne detalje pri jakom svjetlu, brz i precizan autofokus te učinkovitu video stabilizaciju.

Pod minuse ističu šum na fotografijama pri slabom osvjetljenju, neželjene artefakte uključujući odbljesak, duhove i aliasing, zatim blago ograničen dinamički raspon na fotografijama te nedosljedne detalje u svim rasponima zumiranja.

 Apple iPhone 15 Pro Max (1).jpg Izvor: hrvatskitelekom

Apple iPhone 15 Pro Max je najbolji iPhone koji su do sada testirali u Dxomarku i osigurava mjesto među najboljim uređajima na ljestvici kamera. Njegove su se performanse isticale u pogledu ekspozicije, koja je dosljedno davala izvanredne slikovne i video rezultate u nizu uvjeta snimanja.

Posebno se ističući u portretnoj fotografiji i videu iPhone 15 Pro Max uhvatio je zamršene detalje i prekrasno prikazao tonove kože. Iako specifikacije kamere možda ne izgledaju tako vrhunske na papiru u usporedbi s nekim konkurentima Appleovi inženjeri uspjeli su napraviti poboljšanja tamo gdje je to bitno.

Imajte na umu da u ovom članku pravimo usporedbe između Apple iPhone 15 Pro Max, iPhone 14 Pro i 14 Pro Max. Modeli iPhone 14 Pro i Pro Max imali su slične specifikacije modula kamere i postigli su identične rezultate u prošlogodišnjim testovima.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI