NOVI IPHONE 15: Jedna nova značajka svidjet će se roditeljima | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NOVI IPHONE 15: Jedna nova značajka svidjet će se roditeljima

Autor Krunoslav Ćosić

I dok se mnogi pitaju što je novo u novoj seriji 15 noviteti ipak postoje

 20230924_145417.jpg Izvor: Krunoslav Ćosić

Uz USB-C konektor nova iPhone 15 serija donijela je i neke novosti. Pri tome ne mislimo samo na titan kod Pro modela ili Dynamic Island, prošlogodišnju novost s Pro modela. Nekima će iPhone 15 Pro Max s 5x optičkim zumom biti velika nadogradnja. Tu je i nova akcijska tipka koja na Pro modelima omogućuje postavljanje prečaca do neke od funkcionalnost koje se češće koriste.

Apple je za Auto Portrait omogućio novi način rada, što bi moglo imati veze s roditeljima i njihovom djecom. Digitaltrends podsjeća kako je portretni način rada predstavljen prije sedam godina, na modelu iPhone 7 Plus, a korištene su dvije leće, uz zamućenje nekih od devet razina dubine na fotografiji.

 Ida Prester Apple iPhone 15 serija (2).jpg Izvor: iStyle

Nakon snimanja takve fotografije mogli ste se pohvaliti s rezultatom koji je mogao parirati DSLR-u, a ne snimci s pametnim telefonom. Ipak, morali ste svaki put odabrati način snimanja portret. Novi iPhone 15 modeli uz Auto Portrait imaju mogućnost automatskog otkrivanja osobe ili kućnog ljubimca te će se automatski zapisati i podaci o dubini fotografije.

Čak i ako se nalazite u uobičajenom načinu rada za snimanje fotografija. Dakle, ne morate u takvoj situaciji postavljati drugi način snimanja i gubiti vrijeme nego će fokus kamere samostalno otkriti portretnu scenu.

 Apple iPhone 15 (2).jpg Izvor: Krunoslav Ćosić

 Apple iPhone 15 (1).jpg Izvor: Krunoslav Ćosić

Naknadno ćete moći sami promijeniti dubinsku oštrinu tako da će vaša fotografija izgledati kao da je snimljena u portretnom načinu. Ako se pitate kakve veze ima sve ovo s roditeljima i djecom odogovor je sljedeći: djeca (i kućni ljubimci) obično su vrlo nemirni, puni snage i teško ih je natjerati da stanu na sekundu, dok vi okidate fotografiju.

Stoga ih morate loviti i hvatati kadar s kojim ćete biti zadovoljni. Inače ćete dobiti dobre, ali obične fotografije. Uz portretni način je to ipak druga priča. Nekada će se dogoditi situacija poput savršene poze koju je teško ponoviti. Morate reagirati u trenutku. Samo sekundu kasnije nema više povratka i scena je izgubljena.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI