OTVARA SE OVE GODINE: Prva svjetska tvornica robota | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

OTVARA SE OVE GODINE: Prva svjetska tvornica robota

Autor Krunoslav Ćosić

Za vid koristi kameru s tehnologijom LiDAR

 Agility Robots, Profimedia (2).jpg Izvor: Agility Robotics / Ferrari / Profimedia

Prva svjetska tvornica za masovnu izgradnju robota je u fazi proizvodnje - s planovima za proizvodnju do 10.000 humanoidnih strojeva godišnje. Američka tvrtka Agility Robots izradit će bota pod nazivom Digit.

Bit će to dvonožni robot visok 175 cm i težak oko 65 kg. Digit može nositi teret do 16 kg u paru hvataljki sličnih kandžama i autonomno se puni kako bi teoretski ostao na dužnosti 16 sati od 24 – što je jednako pokrivanju dviju smjena s punim radnim vremenom. Hoda na paru "ptičjih nogu" koje su okrenute prema unatrag, što omogućuju Digitu da sklopi svoje noge iza samoga sebe.

 Agility Robots, Profimedia (9).jpg Izvor: Agility Robotics / Ferrari / Profimedia

 Agility Robots, Profimedia (8).jpg Izvor: Agility Robotics / Ferrari / Profimedia

Također može čučnuti ispred polica kako bi zgrabio kutije, a da mu koljena ne vire naprijed, bez potrebe da se naginje naprijed. Za vid koristi kameru s tehnologijom LiDAR za izbjegavanja prepreka, koja se koristi u automobilima bez vozača.

Digit je namijenjen za obavljanje fizičkih poslova u skladištima, za utovar i nošenje. Njime se može upravljati putem tableta u stilu gamepada i kodirati neke zadatke.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI