NAGAĐA SE: Apple iPhone 15 bi mogao podržavati veće brzine punjenja | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NAGAĐA SE: Apple iPhone 15 bi mogao podržavati veće brzine punjenja

Autor Krunoslav Ćosić

Brzina punjenja mogla bi ići do 35 W, što je značajno povećanje snage

 Lightning Apple iphone (2).jpg Izvor: Shutterstock

Nakon što se predstavi nova Apple iPhone 15 serija i ugledamo u donjem dijelu telefona USB-C konektor, što će značiti da je Europska unija konačno porazila Apple, nakon više godina borbe za jedinstveni konektor punjenja, mogli bismo saznati i koliko će se brzo puniti baterije novih modela.

Nagađa se da će prelaskom na USB-C modeli iz serije iPhone 15 imati podržanu snagu punjenja do 35 W. Odnosno, očekuje se da bi to mogli ponuditi barem neki od novih modela. Za očekivati je da će Apple ipak napraviti neku razliku, kako bi se Pro verzije dodatno istaknule, kao što je to i uobičajeno.

Priča se i o nešto većim baterijama u novim iPhone 15 modelima, za što će ipak biti potrebna i veća snaga punjenja. Aktualni iPhone 14 model se puni snagom do najviše 27 W, a za Pro modele snaga je nešto veća, ali ne previše. Ukoliko se snaga poveća na 35 W to će se itekako osjetiti.

  Izvor: Marko Čavić

Poznato je kako već nekoliko generacija iPhonea nema više strujnog adaptera u kutiji, kad se kupi novi model, a na slobodnom se tržištu može kupiti punjač snage od 20+W, kojeg preporučuje baš Apple. Poveća li se snaga punjenja na novim iPhone 15 modelima to znači da stari punjač neće moći iskoristiti maksimalnu snagu punjenja te će se trebati izdvojiti novac za novi, jači punjač.

U svojoj ponudi Apple već ima punjač od 30 W, koristi se za Apple MacBook Air, a postoni i dual USB-C punjač snage od 35 W, kako bi se dobila najveća snaga punjenja. Treba dodati i kako bi Apple mogao ograničiti snagu punjenja svojih novih USB-C modela ukoliko se ne bude koristio originalni odnosno Apple certificirani punjač, za koji Apple ubire dodatnu zaradu. Za sve navedeno morat ćemo pričekati početak rujna, kad se očekuje predstavljanje novih pametnih telefona.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI