ZAŠTITA EKRANA: Apple patentirao funkciju koju nitko nema | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ZAŠTITA EKRANA: Apple patentirao funkciju koju nitko nema

Autor Smartlife

Pad telefona na preklop u otklopljenom stanju je recept za katastrofu

 Preklopni Apple iPhone savitljivi ekran (1).jpeg Izvor: YOUTUBE / #IOS BETA NEWS

Apple smatra kako ima rješenje kako se može zaštititi savitljivi ekran sklopivih uređaja, što je veliki problem vlasnicima popularnih telefona poput Samsunga Galaxy Z Fli4. Istovremeno, preklopni telefon kompanije Apple još uvijek nije na vidiku, ali gigant već sada ima planove kako se izdvojiti u odnosu na konkurenciju - u pitanju je samozatvarajući uređaj koji će se automatski sklopiti u slučaju pada kako bi zaštitio ekran.

U patentu koji je podnijela kompanija se mogu vidjeti tehnike koje bi zaštitile ekran u slučaju da telefon detektira pad, a najinteresantnije je svakako rješenje koje uključuje motor u šarki koji će sklopiti uređaj.

Međutim, kako se navodi u patentu, uređaj ne mora biti u potpunosti sklopljen prilikom pada već je dovoljno da kut ekrana bude manji od 180 stupnjeva kako bi se spriječilo da dođe do skupocjenog loma ne tako otpornog unutarnjeg ekrana.

 Savitljivi-iPhone-pad-zatvaranje-patent.jpeg Izvor: UNITED STATES PATENT APPLICATION PUBLICATION

Ovo nije prvi uređaj koji se pokušava zaštititi u slučaju pada. Ukoliko se sjećate telefona s motoriziranim selfie kamerama, mnogi proizvođači ovih uređaja su implementirali sličnu funkciju kako bi uvlačenjem kamere spriječili da dođe do značajne štete.

Ipak, telefoni na preklop, iako danas značajno otporniji u odnosu na prve iteracije, još uvijek teško podnose padove u otklopljenom stanju pa bi Apple ovom funkcijom zaista donio praktično rješenje - pod uvjetom da radi kako treba i ne uzrokuje probleme u svakodnevnom radu.

Ukoliko se pitate kada će se ovaj uređaj naći u ponudi, bojimo se da nitko osim kompanije Apple ne zna odgovor na to pitanje. Glasine o savitljivom iPhone telefonu kruže već neko vrijeme, a najnovije tvrdnje navode da će se to dogoditi 2025. godine, ali ćemo prije toga imati priliku vidjeti iPad na preklop. U nastavku pogledajte kreacije kako bi eventualno mogao izgledati preklopni iPhone.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI