PREMIUM SEGMENT: Samsung Galaxy S23 Ultra ima najbolju bateriju | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

PREMIUM SEGMENT: Samsung Galaxy S23 Ultra ima najbolju bateriju

Autor Krunoslav Ćosić

Sa 142 boda Samsung je stigao na vrh liste koja je rezultat testova DXOmarka

 Samsung Galaxy S23 Ultra.jpg Izvor: Krunoslav Ćosić

Poznati DXOmark je napravio test ekrana novog Samsunga Galaxy S23 Ultra, a rezultat je: prvo mjesto među premium modelima! Model s baterijom od 5000 mAh i punjenjem snagom od 45 W zaslužio je prvo mjesto zahvaljujući izvrsnoj autonomiji i učinkovitosti te uvelike nadmašuje Samsung S22 Ultra i prethodne generacije.

Galaxy S23 Ultra nudi gotovo 3 dana trajanja baterije uz umjerenu upotrebu (67 sati) i gotovo 2 dana intenzivne upotrebe (42 sata). Struje pražnjenja su također prilično niske, što znači da je uređaj dobro optimiziran, zaključuje DXOmark.

 Samsung Galaxy S23 Ultra DXOmark test baterije (8).jpg Izvor: DxoMark

 Samsung Galaxy S23 Ultra DXOmark test baterije (2).jpg Izvor: DxoMark

 Samsung Galaxy S23 Ultra DXOmark test baterije (3).jpg Izvor: DxoMark

Punjenje od samo 5 minuta osigurat će dobrih 5 sati trajanja baterije dok će za punjenje uređaja od 0 do 80% biti potrebno samo 37 minuta. Preostala potrošnja za žično i bežično punjenje bila je vrlo niska kada je uređaj potpuno napunjen i još uvijek uključen.

Istaknuta je i izvrsna autonomija pri gledanju videa. U gotovo svim testnim slučajevima (osim streaminga glazbe i mirovanja s isključenim zaslonom) struje pražnjenja bile su vrlo niske, što znači da je uređaj dobro optimiziran.

Baterija je imala manje od 2% gubitka po noći u prosjeku. Kod testiranja na otvorenom performanse su također bile vrlo dobre, osim kod korištenja kamere, gdje je autonomija bila malo ispod prosjeka DXOmark baze podataka.

 Samsung Galaxy S23 Ultra DXOmark test baterije (1).jpg Izvor: DxoMark

 Samsung Galaxy S23 Ultra DXOmark test baterije (6).jpg Izvor: DxoMark

Tijekom testova u kojima zasebno procjenjuju pojedine upotrebe autonomija je također bila izvrsna, posebno kod streaminga videa. Razina baterije je pala tek kada je dosegla 5%.

Rezultati punjenja Galaxy S23 Ultra bili su prosječni, bilo žično ili bežično. Vrijeme potpunog punjenja baterije žičanim punjačem trajalo je 1 sat i 21 minuta, a bežičnim punjačem 2 sata i 18 minuta. Brzo 5-minutno žično punjenje osiguralo je dobrih 5 sati i 23 minute autonomije u prosjeku, ali autonomija koja se oporavila pri punjenju od 60% bila je samo polovica onoga što je oporavljeno pri punjenju od 20%.

 Samsung Galaxy S23 Ultra DXOmark test baterije (7).jpg Izvor: DxoMark

Flagship uređaji često se suočavaju s izazovima u radu baterije zbog svojih novih značajki koje zahtijevaju energiju. Pažljiva integracija hardvera i softvera odigrala je značajnu ulogu u performansama baterije.

U usporedbi s drugim uređajima iz Ultra-Premium segmenta ($800+), Samsung Galaxy S23 Ultra lako je dosegao najviši rezultat DXOmark baze podataka. Čak i ako nije postavio nove vrhunce u podrezultatima, njegova izvrsna autonomija i učinkovitost, u kombinaciji s dobrim iskustvom punjenja, omogućili su Galaxy S23 Ultri da postigne najbolji rezultat do sada u ovom segmentu.

 Samsung Galaxy S23 Ultra DXOmark test baterije (4).jpg Izvor: DxoMark

 Samsung Galaxy S23 Ultra DXOmark test baterije (5).jpg Izvor: DxoMark

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI