PAMETNI SAT LETI U SVEMIR: Pratit će i prikupljati biometrijske podatke članova posade | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

PAMETNI SAT LETI U SVEMIR: Pratit će i prikupljati biometrijske podatke članova posade

Autor Krunoslav Ćosić

Članovi posade svemirskog leta Polaris Dawn na rukama će imati satove Garmin fēnix 7

 Polaris Dawn.jpg Izvor: Polarisprogram.com

Pametni satovi mogli bi imati važnu ulogu u nadolazećem ljudskom svemirskom letu Polaris Dawn, s vrlo preciznim zdravstvenim podacima prikupljenim od fēnix 7 avanturističkih satova koji pružaju 24/7 uvid u utjecaj svemirskih putovanja na ljudsko tijelo.

Istraživači će tijekom petodnevne misije lansiranja iz rakete SpaceX Falcon 9 u NASA-inom svemirskom centru Kennedy na Floridi kontinuirano pratiti i prikupljati biometrijske podatke članova posade poput otkucaja srca, pulsne oksimetrije i obrazaca spavanja - sve s jednim punjenjem baterije.

 Polaris Dawn-Garmin.jpg Izvor: Garmin

Posada Polaris Dawn i TRISH tim odabrali su pametne satove Garmin za misiju zbog njihovog dugog trajanja baterije, robusne izdržljivosti i opsežnog paketa funkcija cjelodnevnog praćenja zdravlja.

Translacijski istraživački institut za Zdravlje u svemiru (TRISH) na Medicinskom fakultetu Baylor podupire zdravstvena i biomedicinska istraživanja na povijesnoj misiji Polaris Dawn koja će pokušati doseći najvišu Zemljinu orbitu u kojoj su ikad letjeli ljudi i dovršiti prvu komercijalnu svemirsku šetnju.

SpaceX-ova raketa Falcon 9 lansirat će posadu Polaris Dawn na svemirskoj letjelici Dragon iz NASA-inog svemirskog centra Kennedy u Cape Canaveralu, FL kasnije 2023. godine.

Garmin Health pruža prilagođena poslovna rješenja za tvrtke koje iskorištavaju opsežni portfelj nosivih uređaja Garmin i visokokvalitetne podatke senzora za aplikacije na tržištima korporativnog wellnessa, zdravlja stanovništva i praćenja pacijenata.

Garmin Health API omogućuje trećim stranama da zatraže od korisnika dijeljenje svojih podataka u skladu s njihovim posebnim pravilima o privatnosti.

 Polaris Dawn (2).jpg Izvor: Polarisprogram.com

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI