ASUS REPUBLIC OF GAMERS: Nova linija novih gamerskih laptopa | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ASUS REPUBLIC OF GAMERS: Nova linija novih gamerskih laptopa

Autor Krunoslav Ćosić

Performanse koje jamče odlične performanse i u realnom radu, a ne samo „na papiru“

 A group photo of the G16 & G18 displayed.jpg Izvor: Asus

ASUS Republic of Gamers (ROG) je predstavio kompletnu liniju novih gejmerskih laptopa opremljenih najnovijim Intel i AMD procesorima kao i NVIDIA grafičkim kartama iz RTX 40 serije. Znatno je unaprijeđenim sustav za hlađenje, što je kombinacija koja jamči odlične performanse i u realnom radu, a ne samo „na papiru“.

ASUS je dodatni fokus stavio i na ekrane, a kako bi kupcima olakšao izbor umjesto kompleksnih specifikacija je odabrao karakteristike koje odlikuju dobar gejmerski ekran objediniti pod nazivom Nebula Display. Tako će se ekrani u laptopima s Nebula stickerom odlikovati visokim frekvencijama osvježavanja, brzim odzivom, dobrim prikazom boja i jakim pozadinskim osvjetljenjem, a bit će dostupni u svim ROG serijama.

 ASUS Republic of Gamers Maxes Out Performance at CES 2023, ROG Gaming Laptops.jpg Izvor: Asus

Već smo spomenuli da je unaprijeđeno hlađenje jedna od ključnih stvari kod novih ASUS gejmerskih laptopa, a novitet u Intelligent Cooling tehnologiji su veći hladnjak, koji se sada prostire cijelom dužinom zadnjeg dijela kućišta, i rashladni sustav s tri ventilatora. Ovo ne samo da omogućava maksimalno iskorištenje potencijala novih procesora i grafičkih kartica nego i smanjenu buku u odnosu na prethodne modele.

 A group photo of the ROG SCAR 16 & 18.jpg Izvor: Asus

ROG Strix SCAR 16 i 18

Kada su performanse u pitanju ROG Strix SCAR serija predstavlja ono najbolje što ASUS može ponuditi pa ne čudi što su veliku pažnju privukli novi modeli. SCAR 16 i 18 imaju nešto veće dijagonale ekrana u odnosu na prethodnu generaciju, što se vidi i u samim oznakama, a odnos stranica je 16:10.

Manji model će biti dostupan i u konfiguraciji s Nebula HDR ekranom koji se odlikuje Mini LED tehnologijom i frekvencijom osvježavanja od 240 Hz. Za razliku od SCAR modela za 2022. godinu, SCAR 16 i 18 imaju hlađenje procesora i grafičke karte s tekućim metalom. Najmoćniji modeli iz ove serije će imati Intel Core i9 13980HX procesor i NVIDIA GeForce RTX 4090 GPU.

Novi ROG Zephyrus modeli

Već je na prvi pogled jasno kako pored najnovijih komponenti Zephyrus M16 krase i druga unaprjeđenja. Na poklopcu ovog elegantnog i tankog gejmerskog laptopa dominira AniMe Matrix, koji smo do sada viđali samo na manjem Zephyrus G14 modelu.

 Zephyrus Family lineup Photo.jpg Izvor: Asus

Od specifikacija vrijedi istaknuti Intel Core i9 13900H CPU i NVIDIA GeForce RTX 4090 GPU, uz QHD Nebula HDR ekran s Mini-LED tehnologijom i maksimalnim osvjetljenjem od čak 1100 nita. Hlađenje posjeduje iste napredne karakteristike kao i kod SCAR modela. Manji Zephyrus G14 je također dobio nadogradnju kada su osnovne komponente u pitanju, ali je ovdje, za razliku od M16, u pitanju AMD CPU. Također posjeduje Nebula HDR ekran i AniMe Matrix.

ROG Flow

Unaprjeđenja nisu zaobišla ni jedinstvenu ROG Flow seriju izuzetno tankih i laganih gejmerskih prijenosnih uređaja. Iako se sada koriste noviji i moćniji CPU i GPU, 2023 ROG Flow X13 je manji od prethodnika, pri čemu ima veću bateriju.

Novi Z13 ima čak 65% veći TGP u odnosu na prošlogodišnji model, što će se itekako pozitivno odraziti na performanse grafičke kartice. Ukoliko su potrebne najbolje moguće grafičke performanse, svi novi ROG Flow modeli se mogu upariti s XG Mobile, u kome se nalazi NVIDIA GeForce RTX 4090 GPU.

 ROG FLOW Z13_black_08.jpg
ROG FLOW Z13
Izvor: Asus

 ROG Flow X13_Flipped_2.jpg
ROG Flow X13
Izvor: Asus

 ROG Flow X16.jpg
ROG Flow X16
Izvor: Asus

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI