BOJA ZA 2023. GODINU: Neki su već predstavili svoj smartphone | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

BOJA ZA 2023. GODINU: Neki su već predstavili svoj smartphone

Autor Krunoslav Ćosić

Nakon svijetle zelenkaste dolazi boja smještena između plave i crvene

 Motorola edge 30 fusion Viva Magenta (3).jpg Izvor: Motorola

Iako će boja Viva Magenta biti aktualna za manje od mjesec dana Motorola je već predstavila prvi model telefona u boji koja će obilježiti 2023. godinu.

Svake godine, već četvrt stoljeća, Pantone Colour Institute najavljuje koja će boja obilježiti sljedeću godinu. U aktualnoj 2022. godini to je Very Pery, a jedan od modela koji je obilježio aktualnu godinu je Motorola edge 30 neo, između ostalog dostupan i u svijetlo zelenoj boji Very Pery, uz Aqua Foam, Black Onyx i Ice Palace boje. Podsjetimo se, u 2021. godini je Pantone proglasio sivu i žutu kao glavne boje dok je u 2020. godini to bila plava.

 Motorola edge 30 neo (2).jpg
Motorola edge 30 neo
Izvor: Motorola

Viva Magenta je umjetna boja i ne postoji u spektru boja, a nastala je prije 150 godina. S osnovom u crvenoj boji i prizvukom plavih nijansi ova moćna boja inspirirana je prirodom i dalje istražena kroz tehnologiju kako bi otkrila brojne dimenzije i novi način stvaranja.

Viva Magenta simbolizira opipljivo i digitalno te promatrač stvara svoj hibridni identitet, čime se naglašava način na koji koristimo tehnologiju kako bismo unaprijedili sebe i razvili vlastiti izražaj.

 Motorola edge 30 fusion Viva Magenta (2).jpg Izvor: Motorola

Od sada ta boja postoji na jednom pametnom telefonu, a za očekivati je da će ih biti još i više tijekom sljedećih mjeseci, kada kreću predstavljanja novih telefona. Motorola je to napravila prva, ističe Ruben Castano, izvršni direktor za dizajn i korisničko iskustvo u kompaniji Motorola te dodaje kako to "korisnicima omogućuje da istražuju, kreiraju i pomiču granice uz pomoć tehnologije. Ova boja na najbolji način reflektira kulturni pokret u kojem se nalazimo i s velikim zadovoljstvom donosimo ovu moćnu boju na uređaje Motorola edge 20 fusion širom svijeta”.

Još jedan član iste obitelji telefona nastavlja suradnju s institutom Pantone. Motorola edge 30 fusion na kućištu će ponosno nositi boju godine 2023. – Pantone 18-1750 Viva Magenta. Radi se o uređaju kojeg smo upoznali u Milanu u rujnu, tijekom europske premijere modela s čipsetom Snapdragon 888+ 5G, ima 6,5--inčni pOLED ekran sa 144 Hz osvježavanja slike te 50-meagpikselnu kameru s OIS-om.

 Motorola edge 30 fusion Viva Magenta (4).jpg Izvor: Motorola

Inače, Motorolina matična kompanija Lenovo također je najavila šire globalno partnerstvo u sferi tehnologije te će koristiti Pantone boju godine 2023 ekskluzivno za kompjutore i tablete. Prilikom otkrivanja nove Pantone boje za 2023. godinu, kroz Magentaverse se moglo vidjeti novu boju zahvaljujući pametnim naočalama za proširenu stvarnost Lenovo ThinkReality A3.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI