200 MEGAPIKSELA: Neće se na tome stati! | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

200 MEGAPIKSELA: Neće se na tome stati!

U rujnu je predstavljen prvi smartphone na svijetu s kamerom od 200 Mpx

 Motorola edge 30 ultra (4).jpg Izvor: Motorola

Bila je to Motorola edge 30 ultra koju smo uživo vidjeli u Milanu na europskoj premijeri, a uskoro je svoj 200-megapikselni model predstavio i Xiaomi. Za očekivati je da ćemo u sljedećim mjesecima vidjeti još više modela s tim ili još jačim senzorima.

Motorola planira otvaranje tri posebna laboratorija širom svijeta posvećena kamera tehnologiji. Novi laboratoriji bit će posvećeni konstantnom unaprjeđivanju kamera na Motorola telefonima i kreiranju novih softverskih nadogradnji koje će korisnicima redovno otvarati nove opcije i funkcije.

Uz trenutno najveću rezoluciju koja se može koristiti na jednom telefonu danas, pored ekstremno velike rezolucije, edge 30 ultra posjeduje i Motorolin najveći senzor ikada koji je savršeno uklopljen u dizajn telefona.

 Motorola edge 30 ultra (2).jpg Izvor: Motorola

Poznato je kako veći senzor znači veću i bolju kvalitetu slike. Motorola edge 30 ultra posjeduje 0,82-inčni senzor koji propušta 16x više svjetlosti u kameru kako bi fotografije bile kristalno jasne i svijetle. Veličina piksela zajedno s velikim senzorom poboljšava kvalitetu slike u uvjetima lošijeg
osvjetljenja.

Motorola edge 30 ultra posjeduje i prvu kameru koja podržava 4x4 hibridno spajanje piksela spajajući 16 piksela u 1 veliki 2,56 μm ultra piksel, za idealno osvjetljenje slike u svakom trenutku. I mogućnosti ugrađenog procesora utječu na način na koji se procesuira slika koju napravi kamera i predstavljaju ključnu stvar za kreiranje fotografija visoke kvalitete. Edge 30 ultra koristi Snapdragon 8+ Gen 1 čip.

 Motorola edge 30 ultra (3).jpg Izvor: Motorola

Uz 200 megapiksela Motorolin smartphone posjeduje i 50 MP ultraširoku kameru s hibridnom makro kamerom. Uz portretni način i 12 MP telefoto senzor možete pristupiti 35 mm, 50 mm i 85 mm opcijama objektiva kako biste kreirali fotografije profesionalne kvalitete.

Za razliku od tradicionalnog načina na koji telefoni snimaju portretne slike, na raspolaganju imate telefoto objektiv koji stvara znatno laskavije slike ljudi izbjegavajući bilo kakva izobličenja. Ukoliko vam ovo nije dovoljno tu je i 60 MP Quad Pixel selfi kamera s jednom od najvećih rezolucija koje su danas dostupne na jednom telefonu.

 Motorola edge 30 ultra (6).jpg Izvor: Motorola

Plus, možete snimiti 8K video snimke uz HDR10+ standard i 4K rezoluciju za zapanjujuće video snimke uz više od milijardu boja. Motorola je također unapredila izgled kontrola kamere kako bi iskustvo korištenja podigla na nov nivo; auto Night Vision način sada je dostupan i za prednju i za stražnju kameru za fotografije koje svaki put izgledaju savršeno.

 Motorola edge 30 ultra (1).jpg Izvor: Motorola

 Motorola edge 30 ultra (5).jpg Izvor: Motorola